HomeTerres de l'EbreL'Associació Lo Rebost Ecològic de Les Terres de l'Ebre organitza la segona...

L’Associació Lo Rebost Ecològic de Les Terres de l’Ebre organitza la segona tarda Gastronòmica

TERRES DE L’EBRE // L’Associació Lo Rebost Ecològic de les Terres de l’Ebre va realitzar ahir la seua segona Tarda Gastronòmica, organitzada per a promocionar l’oli OVE que es produeix en ecològic a les Terres de l’Ebre i per a recolzar la Venda de Proximitat.

L’esdeveniment es va celebrar al Convent de Sant Salvador d’Horta de Sant Joan en una perfecta fusió de patrimoni monumental i patrimoni gastronòmic de Les Terres de l’Ebre.

L’acte es va obrir amb la benvinguda de l’alcalde d’Horta de Sant Joan, en Jordi Martín i va comptar amb la intervenció i el suport d’Albert Salvadó, delegat territorial del Govern de la Generalitat a Les Terres de l’Ebre i de Neus Sanromà, presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta.

Tot seguit, el president de Lo Rebost, en Toni Beltrán i el secretari, en Daniel Montoya van destacar la importància de donar visibilitat als productes ecològics locals i van recordar que l’Associació té com a objectiu de llarg recorregut que les Terres de l’Ebre siguen reconegudes en l’àmbit europeu com una destinació gastronòmica capdavantera en clau ecològica.

A continuació, els productors d’oli OVE membres de Lo Rebost Ecològic van presentar breument els seus productes i van remarcar la necessitat d’incrementar el coneixement sobre les diferents varietats d’oli OVE del territori. També van subratllar la importància d’experimentar amb cadascuna d’elles per a trobar noves i sorprenents combinacions, tant als espais de restauració com a la cuina de casa.

Els assistents a la Tarda Gastronòmica van poder gaudir d’uns saborosos tastets preparats per l’equip del restaurant El Bistrot de Gandesa, que són també membres com a restauradors de Lo Rebost.

Cada plateret va ser elaborat utilitzant com a ingredient una varietat d’oli OVE ecològic diferent com l’Escalivada amb boqueró, amb oli OVE d’arbequina d’Oleum Naturale (Rasquera); Hummus d’alfàbrega amb cruixent de pebrot, amb oli OVE de sevillenca d’Oli Coll de l’Alba (Camarles); Picadillo d’hortalisses amb enciam, amb oli OVE d’empeltre de Rius d’Or (La Fatarella); Ceviche de cavalla, amb oli OVE de morruda d’Oli Coll de l’Alba; Terrina de corder, amb oli OVE de picual d’Identitat EVOO (Horta de Sant Joan); i Taronja osmotitzada amb estèvia i garrofí, amb oli OVE de farga de Biopaumerà (Rasquera).

Els ingredients principals que es van fer servir per a les elaboracions dels plats eren també d’altres membres de l’Associació, també afiliats a la Venda de Proximitat com les fruites i verdures de L’Horta de Carme (Camarles); el pa d’Ecoespelta (Roquetes); i el miso de Kenshô (L’Ampolla).

Van acompanyar l’àpat els vins de Biopaumerà (Rasquera) i de Cellers Tarroné (Batea), una infusió freda d’herba llimona, menta i marialluïsa d’Ecoherbes (L’Ampolla) i un refresc preparat amb llima i mel de l’Horta de Carme.

La proposta gastronòmica que Lo Rebost Ecològic pretén impulsar als espais de restauració que hi formen part passa perquè els seus clients puguen gaudir d’un àpat complet a base de productes ecològics de Les Terres de l’Ebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 2 =

Últimes notícies