HomeCulturaLes dotze recomanacions literàries ebrenques del 'Setmanari L'EBRE' per este Sant Jordi...

Les dotze recomanacions literàries ebrenques del ‘Setmanari L’EBRE’ per este Sant Jordi 2021

TERRES DE L’EBRE // El Setmanari L’EBRE ha fet una tria de dotze novetats literàries de producció ebrenca que podreu trobar als taulells i llibreries este divendres, durant la diada de Sant Jordi. 

 

Recomanacions literàries

Títol: Canción bajo el agua (Espasa).
Autor: Fàtima Beltran Curto.
Argument: Una novel·la intensa, plena de realisme màgic i història, que presenta l’abans i el després de la Guerra Civil espanyola de dos jóvens. 

Títol: Els ulls de la gossa (Edicions 62).
Autor: Albert Roig.
Argument: Recull de l’obra poètica quasi completa d’Albert Roig (Tortosa, 1959), des del seu primer poemari Com un àngel a les mans d’un barber fins a La Tempesta.

 

Títol: Contes com a antídot (Lo Diable Gros).
Autor: Eva Vázquez Bonavila.
Argument: Llibre pensat per a contrarestar els efectes tòxics de la societat capitalista, neoliberal, globalitzada, androcèntrica, patriarcal i discriminadora en què vivim. 

 

Títol: Enyors (Onada Edicions).
Autor: Agustí Clua.
Argument: XVI Premi de Narrativa Vila d’Almassora. Dotze relats curts ambientats en indrets i en contextos diversos, que reflexionen sobre la natura i amb el sentiment d’enyor com a fil vehicular.
 

 

Títol: Meleta de romer (Cossetània Edicions).
Autor: Gessamí Caramés.
Argument: Llibre de receptes que descobrirà els secrets de la pastisseria de la mà de la calera Gessa, combinant receptes bàsiques i postres tradicionals del territori. 
 

Títol: Cicle novel·lístic de Sebastià Juan Arbó: Entre la tierra y el mar (1966), La tempestad (1975) i La masia (1975) (Onada Edicions).
Autor: Pep Carcellé Freixas.
Argument: Assaig literari de les novel·les Entre la tierra y el mar, La tempestad i La masia, el segon cicle de novel·les de l’Ebre d’Arbó.  

 

Títol: Les paraules seran sempre lliures (Montena).
Autor: Carme Forcadell.
Argument: Conte il·lustrat en què explica als seus nets, Jan i Guiu, per què ha acabat a la presó. Un cant a la llibertat, ple de tendresa i d’esperança cap al futur.

 


 

Títol: Joan Cases, la memòria local (Onada Edicions).
Autor: Albert Curto i Laura Tienda.
Argument: Volum dedicat al xertolí Joan Cases de la col·lecció Finestres al Passat que presenta fotògrafs de gran valor documental per a l’Ebre.

 


 

Títol: Si l’oblit no em falla (UAB).
Autor: Albert Gavaldà. 
Argument: XXV Premi de Poesia Miquel Martí i Pol. Poemari que partix de l’alzheimer de la mare, passant per la memòria i la infància, amb una visió més enllà de la malaltia. 

 


 

Títol: Paraules, flors i pólvora (Animallibres).
Autor: Cinta Arasa.
Argument: Ambientada en la Barcelona dels anys vint, es recrea l’adolescència de Mercè Rodoreda, reivindicant el paper de la dona i la defensa de la llengua i el país. 

 


 

Títol: Arrels d’aire (La Breu)
Autor: Ricard Martínez Pinyol.
Argument: Recull dels set llibres que tracen el periple vital i poètic de l’autor des de l’any 1966, que oferix un llibre inèdit Érem tan fràgils, acabat durant el 2020.

 

Títol: Confi(n)ada (Onada Edicions). 
Autor: Mònica Sales.
Argument: Un dietari escrit durant el confinament que esdevé una font d’evocacions i pensaments és el debut literari de la professora i política jesusenca. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

85 + = 89

Últimes notícies