HomeOpinióEntitats i aficionats taurins d'Amposta creen una federació per defensar la festa...

Entitats i aficionats taurins d’Amposta creen una federació per defensar la festa dels bous

ACN Amposta .- Una tretzena d‘associacions i penyes taurines d’Amposta, així com aficionats als bous en general, s’han unit per crear la Federació de Penyes i Aficionats Taurins de la capital del Montsià, amb l’objectiu de defensar la festa dels bous i contrarestar els moviments animalistes i antitaurins que volen acabar amb els correbous.

La federació assegura que compta amb més de dos mil persones associades i neix per defensar que els correbous són “tradició i cultura” de les Terres de l’Ebre. Al llarg de l’any es faran exposicions, concursos o col·loquis, entre d’altres, per fer “pedagogia” i dotar-se d’arguments contra les crítiques a la festa dels bous.

L’objectiu de la nova federació de penyes i aficionats taurins d’Amposta és “vèncer cada un dels arguments mancats de fonaments” dels grups antitaurins contra la festa dels bous a la ciutat. “Volem que els ciutadans de la capital de la comarca del Montsià tinguin l’altre punt de vista”, defensen en un comunicat. 

La federació està formada per tretze entitats. Són l’Associació Cultural Taurina l’Afició, la Penya l’Esquella, l’Associació Cultural Bous per la Festa, l’Associació Cultural El Cerril d’Amposta, l’Associació Cultural Bou Capllaçat d’Amposta, l’Associació Cultural Taurina Emboladors d’Amposta, Joves Emboladors d’Amposta, l’Associació Cultural Taurina Demà Més, la Penya Capllaç, la Penya La Cleka, la Penya La Colleta, els Voluntaris Ajudem els Bous de l’Illa i la Comissió de Bous d’Amposta. Juntament amb un considerable nombre d’aficionats, són més de dues mil persones que en formen part.

La Federació ampostina vol desmuntar “arguments falsos i demagogs” dels grups animalistes, així com “les falses defenses” dels animals que fan. Reivindiquen que els taurins són qui tenen cura dels bous i qui treballen perquè estiguin en perfectes condicions de salut i alimentació i també que la festa dels bous encaixa en una de les accepcions de la definició de cultura, com “el conjunt de les manifestacions amb què s’expressa la vida tradicional d’un poble”. Oposar-s’hi, segons defensen en el comunicat, és “negar els orígens i l’essència de poble”. 

També reivindiquen el paper de les noves generacions per mantenir “unes línies de professionalitat taurina” perquè Amposta “sigui exemple a la zona d’organització i gestió d’espectacles taurins”. 

Dolors Queralt
Dolors Queralt
Directora de l’Institut Escola Daniel Mangrané
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 58 = 63

Últimes notícies