HomeUrbanismeLes Obres a l’Oficina delegada de les Cases encaren la recta final

Les Obres a l’Oficina delegada de les Cases encaren la recta final

L’Oficina Delegada es troba en la recta final de les obres d’aquesta nova seu de l’Ajuntament d’Alcanar a les Cases. Està previst que les obres acaben al mes d’abril, quan els veïns i veïnes de les Cases d’Alcanar ja podran fer ús de l’Oficina, després que s’haja substituït la teulada d’amiant, millorat l’eficiència energètica de l’edifici i ordenat totes les plantes.

L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, detalla que “amb aquestes obres el que pretenem és apropar l’ajuntament d’Alcanar a la ciutadania de les Cases. Ho farem amb un delegat del servei tècnic i un regidor o regidora per tal de poder atendre totes aquelles peticions, aportacions o suggeriments de la ciutadania”. Així mateix, afegeix que aquest és el propòsit d’un nou equipament “sense precedents al municipi i que unirà encara més els nostres nuclis urbans”.

Aquesta seu, per tant, resultarà de molta utilitat per a la ciutadania de les Cases i Alcanar Platja. Des de la planta baixa es podran tramitar instàncies, gestions del padró d’habitants o altres documents que es puguin expedir des de l’Ajuntament. A les plantes superiors s’habilitarà un espai per a activitats culturals com exposicions o d’altres  activitats que es puguen requerir des del teixit associatiu del municipi.

Pel que fa a les obres, Mireia Garriga, arquitecta i directora del projecte, explica que “s’ha eliminat la coberta de fibrociment, que no tenia cap mena d’impermeabilització ni aïllament tèrmic i això feia que l’edifici fos molt fred o molt calent. També s’ha aixecat una claraboia a la coberta per facilitar més llum a l’escala i tenir un punt d’accés per al manteniment i evitar qualsevol problema en el futur”.

Una empresa especialitzada ha eliminat la xapa d’amiant i ha construït una nova coberta plana invertida no transitable. Per a fer la claraboia, s’ha ’aixecat un volum d’un metre damunt de la coberta amb dues finestres per tal d’il·luminar i ventilar l’escala, i s’ha fet una cobertura al sostre del bany de la segona planta, on també s’ha instal·lat una escala retràctil per a permetre l’accés a la coberta per al manteniment.

A més, la planta baixa s’ha dividit en diferents estances i s’hi estan renovant les fusteries interiors i els paviments. A la planta primera s’ha fet una nova distribució, es doblaran les façanes afegint-hi aïllament tèrmic i també es renovaran el fustam interior i els paviments.

L’actuació té un cost de 159.037,08 € (IVA inclòs) i l’està executant l’empresa Construccions Reverté Ferré, SCP, guanyadora del concurs de licitació. Les millores qualitatives que aporta l’empresa adjudicatària són la millora de les característiques de revestiment de monocapa, el paviment de parquet flotant de la planta baixa, el rètol exterior de l’Oficina Delegada i la incorporació de cadires.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 55 = 58

Últimes notícies