HomeEducacióLes xiquetes i xiquets d’Amposta es bolquen en la creació del Consell...

Les xiquetes i xiquets d’Amposta es bolquen en la creació del Consell d’Infants i Adolescents

Tots els centres educatius de Primària d’Amposta, inclòs el del Poble Nou, els concertats i el Col·legi de l’Àngel, participen en la creació del Consell d’Infants i Adolescents, una acció sorgida del Pla Local d’Infància i Adolescència (2022-2027) que permetrà als xiquets i xiquetes aportar la seva perspectiva de la ciutat. “El Consell d’Infants i Adolescents forma part de la voluntat que tenim com a Ajuntament de transformar democràticament la nostra ciutat“, deia l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, qui afegia “la importància d’escoltar i tenir en compte la perspectiva dels més petits“. Tomàs afirmava que “això encaixa amb el model de ciutat dels infants del pedagog Francesco Tonucci, on l’Ajuntament d’Aposta ha participat i volem que s’implementi a Amposta“. La creació del Consell d’Infants i Adolescents és una acció transversal on participen les àrees de Drets Socials i Ciutadania, Educació, Joventut i Participació.

Gislen Ferré, educadora social a l’Ajuntament, reblava que “és un procés de transformació que ens permetrà construir una ciutat més amable i respectuosa de cara a la infància, complint també per primera vegada amb un dels drets reconeguts dels infants com és de la participació“.

El primer pas per a la creació del Consell d’Infants i Adolescents d’Amposta són les sessions formatives i els tallers que s’estan duent a terme als centres per aproximar als infants a la ciutat, al dret a ser escoltats i a la participació. Després es realitzarà el sorteig d’on sorgiran una vintena de consellers i conselleres, un per classe de 4t i 5è, que s’escolliran de forma aleatòria perquè el procés sigui el més igualitari possible i poder comptar així amb el màxim de formes de viure la infància. Un cop escollits per un mandat de dos anys, abans de finals d’any, els consellers i conselleres actuaran com a representants de totes les xiquetes i xiquets d’Amposta, pel qual es trobaran amb l’alcalde per traslladar-li les seves inquietuds i propostes com a ciutadans.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 10 = 15

Últimes notícies