HomeSocietatL'escultura de la Cinta anirà a la façana de la Catedral de Tortosa...

L’escultura de la Cinta anirà a la façana de la Catedral de Tortosa durant la primera fase de les obres de neteja

Les obres de neteja de la façana de la Catedral de Tortosa, que iniciarà aquesta mateixa setmana l’empresa valenciana EMR, preveuen la instal·lació de l’escultura de la Mare de Déu de la Cinta, obra del prestidiós artista cordovès Marco Augusto Dueñas. La imatge, realitzada amb motiu del quart centenari de la Reial Arxiconfraria de la  Mare de Déu de la Cinta, està provisionalment ubicada en un lateral de l’Altar Major, però es va pensar per les seves característiques tècniques i mida per ocupar l’espai central de la façana de la Catedral.

La Reial Arxiconfraria  de la Cinta va fer en el seu dia donació de l’escultura de la patrona de la ciutat de Tortosa al Capítol Catedralici, òrgan encarregat de la gestió de la Catedral. L’encàrrec i presentació de l’obra va ser un dels elements més destacats de l’Any Jubilar que va viure la diòcesi l’any 2017 amb motiu del quart centenari de l’entitat. L’escultura està obrada en marbre blanc de Carrara, de 2,70 metres d’alçada i 3,30 metres amb el núvol i corona d’un pes entre 1.700 i 1.800 quilos, i té una corona i cinta de llautó xapat en or, obra de l’argenter Rafael Rubio. L’escultura, una imatge de la Cinta dempeus oferint la cinta a la ciutat, davant del riu, fou esculpida per ser col·locada en la fornícula central del portal major de la façana de la Catedral, i es va poder sufragar amb donacions a través de la campanya “La Cinta a la façana. Jo també hi participo” gràcies a l’aportació individual de persones, empreses i institucions públiques, i amb la venda d’unes participacions per un sorteig del dibuix original de l’esbós de la imatge

Les obres de restauració de la façana de la Catedral de Tortosa , que contemplen la col·locació de l’escultura, es van licitar per un import de 600.000 euros i és el primer manteniment que es fa des de la Guerra del Francès. El termini d’execució és d’un any i es pot fer en paral·lel a la urbanització de la plaça i l’espai ‘Cota 0’. El projecte per restaurar-la i netejar-la és dels arquitectes Carles Brull i Andreu Alfonso i es va adjudicar a l’empresa EMR que ha fet obres a Vinaròs i Benicarló (Baix Maestrat) i una de les seves obres més “significatives” és la rehabilitació de la Capella de Sant Nicolau de València, coneguda com “la Capella Sixtina” valenciana.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 3 =

Últimes notícies