HomeTerres de l'EbreL’esport català contra les mesures adoptades

L’esport català contra les mesures adoptades

ESPORTS // L’esborrany del pla de desescalada que han preparat els departaments de Salut i Interior preveu en una primera fase, que comença el 23 de novembre arreu del país, amb la reobertura de les instal·lacions esportives a l’aire lliure amb aforament del 50%.  

En els esports, les instal·lacions a l’aire lliure reobren al 50%, també les piscines, tot i que estiguen en recintes tancats. Els gimnasos podran obrir amb un 30% d’aforament i vestidors tancats. Es permet la pràctica esportiva federada no competitiva en equipaments a l’aire lliure. Les activitats, excepte les federades, es podran fer amb un màxim de 6 persones. Pel que fa a la mobilitat, es manté el tancament perimetral de Catalunya i el municipal de cap de setmana, així com el toc de queda. 

En la segona etapa, el confinament de cap de setmana passaria a ser comarcal, i els gimnasos podrien reobrir al 50%. Es manté el tancament perimetral de Catalunya i el toc de queda.

 Reunions de persones en fase 3

En una tercera fase, les trobades ja poden ser de 10 persones corresponents a un màxim de dues bombolles de convivència habituals o una bombolla ampliada. El confinament de cap de setmana passa a funcionar per àrees, sempre que estiguin en la mateixa fase. L’esport passa a un 70% d’aforament en exterior i manté el 50% en l’interior.
 
Els canvis de la quarta fase  

S’elimina el confinament de cap de setmana, es manté el tancament perimetral de Catalunya i el toc de queda. Es recuperen les competicions esportives. El Govern va anunciar que la desescalada pot ser asimètrica i aplicar-se a diferents velocitats al territori. Les quatre etapes del pla de reobertura es reavaluaran territorialment cada 15 dies. En funció dels resultats es decidirà si es continua (si l’Rt seguix per sota de 0,9 i els nous ingressos setmanals van a la baixa), si es prorroguen les mesures vigents (si l’Rt està entre 0,9 i 1 i s’estabilitzen els nous ingressos), o bé si es revisen les restriccions aplicades (Rt per sobre d’1 i increment d’ingressos setmanals).

 

L’esport en peu de guerra

D’acord amb estes previsions, fins a la quarta fase no tornaria la competició; per tant, la segona quinzena de gener. El president de la UFEC, Gerard Esteva, s’ha plantat davant l’esborrany i ha assegurat que es tracta “d’un absolut desastre i un despropòsit”. “Les mesures condemnen a la desaparició bona part del sector”, va remarcar Esteva.
També els representants federatius catalans han manifestat el seu malestar per les mesures. El secretari general de la Federació Catalana de Futbol, Oriol Camacho, s’ha mostrat sorprès i indignat, i ha insistit que tal com van acordar el futbol amateur i de base federat tornarà a competir el 5 i 6 de desembre. La majoria de responsables de les institucions esportives catalanes han indicat el malestar i desacord en relació amb les mesures i demanen una rectificació, ja que consideren que l’esport és un servei essencial.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

28 + = 35

Últimes notícies

-->