HomeSocietatL’Estat continua utilitzant el topònim de ‘Sant Carles de la Ràpita’ als...

L’Estat continua utilitzant el topònim de ‘Sant Carles de la Ràpita’ als DNI

El pròxim 10 de febrer farà un any des que el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar el canvi de nom oficial de ‘Sant Carles de la Ràpita’ a ‘la Ràpita’, i que el consistori començava a materialitzar el canvi, amb l’eliminació del ‘Sant Carles’ de la sala de plens de l’Ajuntament.

D’aquell 10 de febrer a ara han passat onze mesos en què diferents entitats i empreses han anat modificant el topònim de la població, com és el cas, ara ja, del Club Nàutic la Ràpita o l’empresa especialitzada en transports d’autobús Hife, al cercador de la qual ja apareix ‘la Ràpita’ com a municipi, o al servei de Google Maps, en què apareixen totes dos nomenclatures. També s’ha anat materialitzant el canvi en alguns senyals de la xarxa viària: els del terme municipal, tots, i alguns pròxims a la localitat, per l’N-340, o la TV-3408, entre d’altres.

Tanmateix, tot i que el canvi del nom oficial va publicar-se al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), en data del 14 de març del 2022, fins a dia d’avui, esta modificació no s’ha fet efectiva a totes les administracions, com, per exemple, a les oficines de tramitació del Document Nacional d’Identitat (DNI) i Passaports. Així, tots aquells rapitencs i rapitenques que durant estos mesos han anat a renovar-se el DNI han comprovat -amb certa lamentació, alguns- com encara els apareix ‘Sant Carles de la Ràpita’ al domicili i al lloc de naixement.

Segons fonts consultades pel setmanari l’ebre al Ministeri d’Interior, les oficines de tramitació de DNI i Passaports apliquen les nomenclatures que els apareixen a les bases de dades del sistema, i, a hores d’ara, confirmen que encara no s’ha produït cap variació respecte del topònim del municipi. Això es deu al fet que resta pendent acabar un tràmit administratiu que actualitzaria el llistat de poblacions que els apareix a les oficines on s’expedixen estos documents. Així, de moment, i en espera d’este tràmit, els rapitencs i rapitenques hauran de resignar-se que aparega l’anterior nom oficial del municipi.

Caldrà veure, un cop s’efectue el canvi, què posarà en el moment de la renovació dels DNI d’aquells rapitencs i rapitenques que van nàixer quan el municipi s’anomenava Sant Carles de la Ràpita, tot i que el més probable és que hi aparega ‘la Ràpita’ en ambdós casos.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 5 =

Últimes notícies