L’estat del món (7)

Estem en un moment molt crític, els científics ens diuen que si durant els propers deu anys no deixem de contaminar el planeta, molts dels danys causats seran irreversibles, no hi haurà solució. L’informe recent d’IPBES, el principal organisme d’investigació de l’ONU sobre la naturalesa, indica que 1 milió d’espècies de plantes i animals estan en perill d’extinció, i que les principals causes són el canvi climàtic i la contaminació.

L’activista sueca de 16 anys Greta Thunberg que encapçala una vaga escolar cada divendres enfront del Parlament suec, en el seu discurs al Parlament britànic, va dir: “no escolteu la ciència perquè només esteu interessats en solucions que us permetin continuar com abans”.

Si volem solucionar els dos problemes més greus que tenim, la pobresa i la contaminació, no és possible continuar com fins ara;  totes les nostres estructures -polítiques, econòmiques, culturals, educatives, científiques, etc- han de ser transformades i posades al servei del bé comú. Menys competir i més cooperació, menys separació i més unitat, aquest és el camí a seguir si volem viure en pau.

“Els homes no viuen junts perquè sí, sinó per emprendre  junts grans empreses” (José Ortega y Gasset).

Jordi Gas
Jordi Gas
catedràtic de matemàtiques jubilat i exprofessor de la UIC
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 88 = 94

Últimes notícies