HomeSense categoriaL’Hospital Comarcal d’Amposta invertirà més de 250.000 euros en renovació tecnològica

L’Hospital Comarcal d’Amposta invertirà més de 250.000 euros en renovació tecnològica

MONTISÀ // L’Hospital Comarcal d’Amposta invertirà, durant aquest 2020, fins a 252.000 euros en l’adquisició de diferents aparells que permetran la renovació tecnològica del centre. Així, en el marc Consell d’Administració de l’Hospital Comarcal d’Amposta, reunit dimecres 10 de juny de forma telemàtica, es va adonar de l’adquisició d’un ecocardiograma (amb una inversió de 33.500 euros) i es va presentar la licitació de la sala de radiologia (per una inversió de 185.000 euros. A més a més, s’està treballant en l’adquisició d’un ecògraf portàtil (10.000 euros) i un equip de compressió toràcica (14.000 euros) i un respirador (10.000 euros) per al Servei d’Urgències. “Són més de 252.000 euros en inversions que ens permetran seguir amb la renovació tecnològica que ha anat realitzant l’Hospital darrerament”, en paraules de l’alcalde d’Amposta i president del Consell d’Administració, Adam Tomàs. Tomàs recorda que aquests darrers anys s’han adquirit dos ecògrafs més, un aparell de mamografies cedit per la Fundació Amancio Ortega i una ressonància magnètica que ha permès recuperar aquest servei vuit anys després que es deixés de fer perquè es va espatllar l’aparell.

Precisament, “el 21 de maig, quan ja havíem iniciat el retorn a la normalitat a l’Hospital, el Servei de Diagnosi per la Imatge va començar a realitzar proves per a la posada a punt de la màquina; que està previst que comence a treballar amb pacients a partir de dilluns 15 de juny”, assenyala l’alcalde.

El Consell d’Administració de l’Hospital també va aprovar el compte anual del 2019 amb el vot a favor dels representants d’Esquerra Republicana, l’abstenció del Partit dels Socialistes i el vot en contra dels representants de Som Amposta i Junts per Amposta. Aquests tres grups van argumentar el seu vot en contra perquè el pressupost s’ha tancat amb un dèficit de 130.000 euros. Un dèficit sobrevingut per haver hagut de prevenir fets extraordinaris com una sentència del Tribunal Superior de Justícia i refrendada pel Tribunal Suprem de Madrid que obliga a les empreses sanitàries, per tant també a l’Hospital Comarcal d’Amposta, a pagar als i les facultatives dins la retribució de les vacances diversos complements com el de l’atenció continuada, la mitjana de guàrdies treballades o el complement de dissabtes, diumenges i festius. “Això va obligar a incorporar al capítol de Personal 93.800 euros no previstos d’inici”, explica l’alcalde. La resta, fins a 130.000 euros, corresponen a factures extrajudicials que no han entrat al 2019, sinó a mitjans del 2020, i també es van haver de prevenir amb el tancament de comptes del 2019. “Per tant, aquest dèficit no es deu a l’activitat ordinària i habitual de l’Hospital –de fet, respecte al 2018 s’ha incrementat en 700.000 euros la facturació–, sinó per fets sobrevinguts i extraordinaris”, clou Tomàs.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

16 + = 26

Últimes notícies