HomeSocietatL'hospital Santa Creu de Jesús impulsa l'ús d'envasos reutilitzables per reduir el...

L’hospital Santa Creu de Jesús impulsa l’ús d’envasos reutilitzables per reduir el consum de plàstic

L’Hospital Santa Creu fa un pas més enllà cap a la sostenibilitat mediambiental i la producció del consum responsable. D’esta manera, aposta per la implantació de l’Agenda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) mitjançant el foment d’una comunitat verda.

Este centre de salut pública, i de titularitat municipal, ha endegat dos iniciatives que fan partícips a usuaris, visitants i acompanyants de les persones ingressades, així com als professionals.

Estos projectes tenen com a objectiu fomentar la reducció del consum de plàstic i el canvi dels hàbits de la institució i els seus membres. Unes accions que donen continuïtat a altres iniciatives, com ara la lluita contra el malbaratament alimentari amb l’app To good to go (Massa bo per llençar-ho) o la donació de menús a la Casa d’Acollida de Tortosa.

Una de les noves iniciatives és la posada en funcionament de dues fonts d’aigua basades en un tractament de doble filtració que permeten l’accés gratuït a l’aigua potable, ja siga freda o calenta. Estos aparells estan connectats a la xarxa d’aigua de subministrament i en garanteixen els criteris sanitaris de la qualitat de l’aigua de consum humà. Les fonts s’ubiquen a la cafeteria de l’hospital, així com al costat del servei d’Admissions.

En esta línia, la segona iniciativa és l’oferiment de l’aigua dels menús, servits a la mateixa cafeteria de l’Hospital Santa Creu, en ampolles de vidre. Este projecte impulsa l’ús d’envasos reutilitzables, per part de l’entitat, fabricats amb materials amb un menor impacte ambiental. Així mateix, en la venda dels menús per emportar s’oferirà emplenar gratuïtament d’aigua potable els envasos, cantimplores o ampolles de vidre dels mateixos usuaris.

A més, per complementar aquestes accions, des del centre de salut es posa a disposició dels usuaris i professionals ampolles de vidre de 500 ml amb fundes de neoprè personalitzades, per tan sols 5 euros. Una acció que pretén posar en valor la regla de les 3 R: reduir, reciclar i reutilitzar. D’aquesta manera, s’estalvia en recursos i energia, es promou l’economia circular i el creixement sostenible.

Amb aquests nous recursos també es dona resposta a la Llei 7/2022, de 8 d’abril, de residus i sòls contaminats per a una economia circular, en la qual les administracions públiques han de fomentar el consum d’aigua potable a les seues dependències i altres espais públics. A més, cal recordar que l’Hospital Santa Creu està adherit al projecte Amed, que té com a objectiu promoure la dieta mediterrània com a model d’alimentació saludable en l’entorn de la restauració col·lectiva.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies