HomeSense categoriaL'ICCAT manté les quotes de captura de tonyina roja per a l'any...

L’ICCAT manté les quotes de captura de tonyina roja per a l’any vinent i les incrementarà el 2020

ACN L’Ametlla de Mar .- La Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina Atlàntica –ICCAT, en les seves sigles angleses- mantindrà aquest 2019 la quota de captures de tonyina en 32.240 tones, de les quals 17.623 correspondran a la Unió Europea i 5.559 a l’Estat espanyol.

Així ha quedat establert en la 21 reunió extraordinària de l’organisme que ha tingut lloc a Dubrovnik. Tot i donar per finalitzat el pla de recuperació de l’espècie endegat fa deu anys, la manca de consens al voltant del nou pla de gestió ha conduït a la pròrroga del Total de Captures Admeses (TAC) l’any vinent, amb la previsió d’elevar-lo a 36.000 tones –de les quals 19.460 correspondrien a la Unió Europea- l’any 2020. El Grup Balfegó, principal empresa tonyinaire de Catalunya, ha celebrat l’acabament de les restriccions.

“Aquesta mesura confirma la recuperació de l’espècie i evidencia els nivells de biomassa actuals de la mateixa”, sosté l’empresa en un comunicat per valorar els resultats de la reunió un cop finalitzada. Destaquen que els “esforços i sacrificis” durant l’última dècada han permès arribar a aquesta recuperació i confien que, a partir d’ara, “es respectin i es vetlli pel compliment de les normes” en el nou escenari amb una gestió “responsable i sostenible” de l’espècie. Balfegó creu que l’experiència ha de servir d’exemple a les pesqueries de túnids més sobreexplotades, com les de la zona de Mèxic.

El grup tonyinaire de l’Ametlla de Mar també ha subratllat també que finalment no hagi prosperat la proposta de prohibir l’anomenat ‘carry over’, pràctica que permet mantenir els peixos dins de les granges d’engreix marines durant més d’un any. Creuen que impedir-la no hauria contribuït a millorar el control sobre l’espècie però hauria perjudicat els operadors legals, atès que hauria restringit la competència, obligant les empreses a vendre el seu producte en un moment determinat i distorsionant a la baixa el seu valor.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 3 =

Últimes notícies