HomeSense categoriaLes Terres de l'Ebre revaliden les tres estrelles Michelin dels seus restaurants

Les Terres de l’Ebre revaliden les tres estrelles Michelin dels seus restaurants

ACN Ulldecona .- El Torreó de l’Indià, de l’Hotel Villa Retiro de Xerta, i els restaurants Les Moles i l’Antic Molí, al Montsià, han revalidat en la gala d’aquest dimecres, a Lisboa, l’estrella Michelin que tenen des de 2009, 2013 i 2016, respectivament.

Des de l’aterratge d’aquestes distincions al territori, la gastronomia ebrenca ha fet un salt qualitatiu i ha situat el producte de proximitat com estàndard. De fet, la quarta estrella que es pot atribuir a les Terres de l’Ebre és la del restaurant Xerta, que la té des de 2016, des d’on el xef Fran Lòpez ha transportat l’alta cuina ebrenca i els productes del delta de l’Ebre als paladars de la capital catalana.

Darrera d’aquestes tres estrelles Michelin hi ha molta feina feta els últims anys però també la màxima “il·lusió” per seguir creixent. Com ha destacat el xef Jeroni Castells, que pilota la cuina del restaurant les Moles d’Ulldecona, és una “satisfacció” per aquests cuiners ebrencs haver “obert una porta i un camí”, quan ningú confiava que les estrelles Michelin podien aterrar al territori, i haver impulsat una revolució culinària molt important al territori. “Estem il·lusionats perquè el futur serà molt millor, no només per a les Moles, sinó per a les Terres de l’Ebre”, ha dit. 

Sense obsessions per sumar noves estrelles, Castells ha reconegut que segueixen treballant “d’una manera determinada” per millorar i atendre com cal els clients. “Aquest és el camí. No pots pensar només amb les estrelles perquè acabaries una mica boig. Has de satisfer a tothom que és el que et portarà pel bon camí”, ha apuntat. “El millor de les Moles encara està per arribar, és una filosofia del dia a dia, que cada dia hem de millorar i créixer. En els últims cincs anys hem fet un salt i n’hem de fer més. El millor està per arribar sempre”, ha assegurat. 

Les Moles, com l’Antic Molí i el Torreó de l’Indià, han assolit l’excel·lència de la mà dels productes de proximitat del territori, una aposta per “un ADN propi i una filosofia” que tenen a l’abast. “Perquè estem a un lloc amb un producte excel·lents i molt variat, des del mar fins a la muntanya, des de l’oli fins a l’arròs, des del vi fins al marisc i ens dona moltes possibilitats”, ha apuntat. “Això no és ni millor ni pitjor sinó tenir una idea pròpia dels que vols fer i a partir d’aquí posar-li la imaginació i la tècnica i la nostra visió dels que és la gastronomia per oferir una idea pròpia, treballada i amb punts de sorpresa i de divertiment que és el que vol ser Les Moles”, ha destacat. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 64 = 68

Últimes notícies