HomeSocietatL’ICS Terres de l'Ebre incorpora quatre dietistes nutricionistes als equips d'atenció primària

L’ICS Terres de l’Ebre incorpora quatre dietistes nutricionistes als equips d’atenció primària

Aquesta iniciativa sorgeix del Programa per a la promoció d’una alimentació saludable i la prevenció i abordatge de malalties a l’atenció primària i comunitària del Departament de Salut i s’emmarca en el Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària.

La tasca de les noves professionals està orientada a la prevenció i el tractament de problemes associats a una mala alimentació, mitjançant la promoció d’hàbits alimentaris saludables i sostenibles, adaptats a les condicions particulars de risc i de malaltia, a les preferències i els recursos socioeconòmics i culturals, i s’adrecen especialment als col·lectius que més ho necessiten.

Mitjançant el treball en equip i de forma multidisciplinària amb la resta de professionals de l’EAP i en col·laboració amb els equips de salut pública i la comunitat, les nutricionistes se sumaran als diferents programes en què treballa l’atenció primària i comunitària (APIC) com per exemple el Programa salut i escola, liderat per les infermeres dels EAP, amb l’objectiu d’educar i promoure una bona alimentació entre els infants i adolescents.

Inicialment, i atès que la Gerència Territorial considera fonamentals la formació, la docència i la recerca, s’ha organitzat un curs d’acollida amb l’objectiu de proporcionar-los el coneixement del funcionament de l’organització. El curs, d’una durada de 5 dies, l’impartiran diversos treballadors de la Gerència Territorial, juntament amb professionals de l’Agencia de Salut Pública.

Pel que fa a la ubicació, les noves dietistes estaran en diferents centres d’atenció primària de les quatre comarques i donaran cobertura a tot el territori, sumant-se a la tasca de les professionals que treballen a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, ja que  en el desenvolupament d’aquest Programa és fonamental la visió territorial i la col·laboració de la resta de proveïdors de les Terres de l’Ebre.

El Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària sorgeix de la necessitat de fer reformes estructurals en el sistema sanitari per dotar l’APIC dels recursos suficients per fer front a les necessitats assistencials sorgides de l’evolució de la societat en els últims anys. També, de la necessitat conjuntural de donar resposta a l’activitat generada per la pandèmia de COVID-19.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 9 =

Últimes notícies