HomeEducacióL’institut de Deltebre oferix un nou cicle formatiu especialitzat en construcció

L’institut de Deltebre oferix un nou cicle formatiu especialitzat en construcció

Enguany, l’Institut de Deltebre suma un nou estudi a la seua oferta educativa. Ara, a més del cicle de Gestió Administrativa, també formarà en matèries relacionades amb la construcció, un dels sectors més destacats de la localitat.

El cicle formatiu de grau mitjà d’Edificació i Obra Civil s’ha creat per a afavorir el teixit constructiu de les Terres de l’Ebre i contribuir a la professionalització del sector. Per a fer-ho, s’ha implementat un pla docent amb matèries com la Interpretació de Plànols i Elaboració de Croquis, l’aprenentatge de Diferents Tipus de Construccions, Tràmits i Permisos, Riscos Laborals, i processos com l’Encoframent, la Pavimentació o els Mètodes d’Aïllament.

Els estudis es complementen amb l’Anglès Tècnic i pràctiques. Així, les Terres de l’Ebre recuperen uns estudis que no es cursen des de fa més una dècada. Al llarg d’estos anys, els estudiants s’havien de desplaçar fins al centre més proper, a Tarragona, per a fer uns estudis de la mateixa branca. Anna Bertomeu, directora del centre, celebra la recuperació de l’ensenyament, una gran notícia per al sector, però, també, per al territori i l’institut.

“Estem il·lusionats. Som un centre gran, amb gairebé 700 alumnes, i fins ara només oferíem un cicle. Ara en tenim dos d’importants”, detalla la directora, que afegix que esta titulació prepararà els aprenents i els encaminarà cap a l’obtenció d’un títol amb sortides professionals, com cap d’equip d’obra, oficial de mires o instal·lador d’aïllaments, entre d’altres.

Així mateix, Bertomeu recorda que es poden cursar PFI especialitzats en construcció en dos municipis ebrencs, i que estos també poden ser una via d’entrada al cicle. També, un cop finalitzats els estudis, els alumnes podran continuar amb la seua formació, amb graus superiors com el de Delineant o treballar.

Segons indica també la directora, el cicle donarà valor a la construcció, amb professionals més preparats, ja que “a les empreses també els interessa tenir algú amb coneixements de la faena. Així, entraran en este món laboral una mica ensenyats i podrem tenir un futur planter de constructors i bons paletes”. Amb este objectiu, el centre vol potenciar els estudis i atraure també persones que ja s’hi dediquen, amb mesures com les convalidacions. “Tot, amb el propòsit de professionalitzar el sector i donar valor al territori. Tenim ganes que es consolide i augmente l’estatus de la professió. És important per al nostre teixit constructiu”.

En la mateixa línia, Montserrat Perelló, directora dels Serveis Territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre, destaca que “la idea era implementar esta nova família que tenim ara ja a Deltebre, que és el lloc on hi ha més empreses de construcció de la demarcació de Tarragona. La intenció és que arrele i, si tenim la possibilitat, continuar amb un cicle formatiu de grau superior”. La delegada conclou afirmant que “si el mercat demana més gent a la construcció, els hem de formar. Donem una oportunitat a estos estudis”.

Esta és una de les noves formacions que s’han implementat a les Terres de l’Ebre, com els cicles formatius de grau superior d’Animació 3D a Amposta o el de Tècnic en Olis d’Oliva i Vins a Escola Agrària de Gandesa.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

83 + = 88

Últimes notícies