HomeEducacióEls alumnes de l'institut Escola Daniel Mangrané de Jesús elaboren el mural...

Els alumnes de l’institut Escola Daniel Mangrané de Jesús elaboren el mural #dinsteu de la mà de l’artista gràfica Lara Gombau

Seguint amb la línia de treball de l’Institut Escola Daniel Mangrané que d’una manera especial posa de relleu la perspectiva que la cultura transforma, l’Institut Escola Daniel Mangrané ha volgut continuar incorporant l’expressió artística com a eix vertebrador d’este especial inici de curs.

Una perspectiva que els va fer mereixedors del premi Escola Baldiri 2020.

El centre ha articulat el seu Pla d’obertura #ImaginariSET20 entorn de quatre eixos bàsics per garantir el retrobament que els xiquets i xiquetes necessiten després de sis mesos de no estar al centre físicament, tot i que el contacte l’han continuat mantenint.

Estos quatre eixos han estat a més vinculats amb els quatre elements de la natura. El foc: els protocols de seguretat, l’aire: els entorns virtuals d’aprenentatge, la terra: l’avaluació inicial com a punt de partida i l’aigua: la gestió emocional. Cada un dels eixos de treball incorpora un pla específic d’accions que facilitaran a l’alumnat del centre els recursos i les estratègies necessàries per a poder fer front a la nova situació i als condicionants que representa, i a la que ells i elles i també les seues famílies, han de donar resposta.

En relació amb l’eix gestió de les emocions, a partir també el projecte #TeixintXarxes, que impulsa el centre des de finals del curs passat i que des de la perspectiva de treball en xarxa els ha permès començar a teixir vinculació amb entitats, associacions i artistes del territori, s’està materialitzant la primera acció.

Esta consisteix en l’elaboració d’un mural compartit entre tot l’alumnat del centre, mitjançant el qual s’està ajudant a exterioritzar les emocions que s’han anat produint durant estos mesos, posant-los-hi nom i vinculant-les amb una expressió artística i personal, que acabarà representant el mural #dinsteu.

Este procés l’estan fent de la mà de l’artista gràfica Lara Gombau d’Alcanar, qui treballa de manera coordinada amb l’equip docent i directament amb l’alumnat.

Lara Gombau és una il·lustradora, dissenyadora i muralista, una artista polifacètica que es caracteritza per la capacitat de camuflar-se en tota mena d’ambients, suports i registres, captant l’essència de cada projecte i adaptant-se a les necessitats de cada situació, en este cas, el projecte dissenyat permetrà aconseguir potenciar al màxim la gestió de les emocions als xiquets i xiquetes que hi participen i fent-ho amb un estil figuratiu i expressiu.

El projecte #TeixintXarxes continuarà implementant-se durant tot el curs escolar i posarà el centre en col·laboració amb altres agents externs com l’Escola de Música de Jesús, l’Escola de Teatre de Tortosa, Ràdio Tortosa, el Camp d’aviació de la Sénia, Dilluns d’Art al Forn, l’Observatori de l’Ebre, l’Escola d’Art de Tortosa, La Binota o Pere Estupinyà, entre altres.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 3 =

Últimes notícies