HomeSocietatL'oci nocturn demana a Interior que no se'ls apliqui el canvi d'horari...

L’oci nocturn demana a Interior que no se’ls apliqui el canvi d’horari del diumenge per no perdre una hora de facturació

La patronal de l’oci nocturn Fecasarm ha demanat aquest divendres al Departament d’Interior que no s’apliqui el canvi d’hora d’aquest diumenge als horaris de tancament dels locals d’oci nocturns per no perdre una hora de la franja de major facturació. A les dues de la matinada seran les tres, i la Fecasarm considera que els empresaris de bars i discoteques no poden perdre una hora de “màxima activitat” en un moment de recuperació econòmica post-pandèmia. La patronal diu que aquesta hora suposa una pèrdua del 12% de facturació mensual pels bars musicals i d’un 8% per a les discoteques. Volen que s’ordeni als Mossos d’Esquadra no actuar contra aquells locals que obrin durant una hora més del que els està permès per compensar l’hora “perduda“.

Amb el canvi d’horari, els bars musicals, per exemple, que en un dissabte normal podrien obrir durant les quinze hores que hi ha entre el migdia -l’hora legal d’obertura- i les 3 de la matinada -l’hora màxima de tancament que indica la llei- només podran obrir catorze hores, perquè la hora que hi ha entre les dues i les tres no existirà.

Aquesta situació afecta també restaurants, discoteques, sales de banquets o sales de concert. Els horaris legals d’obertura i tancament varien en cada cas, però tots perden l’hora que saltarà entre les dues i les tres.

Per això, la patronal Fecasarm ha demanat al Departament d’Interior que el canvi d’hora no s’apliqui i que ordeni als Mossos d’Esquadra, encarregats de vetllar pel compliment dels horaris dels negocis, que permetin una hora més d’obertura a tots els locals.

Volen que els bars musicals, per exemple, enlloc d’haver de tancar a les 3 (hora nova), com preveu la llei, puguin tancar a les 4 per compensar l’hora que no existirà entre les dues i les tres. I amb les discoteques, que poden obrir fins les sis, el mateix: que no hagin de tancar fins les set.

La Fecasarm justifica la petició per les pèrdues que suposa tenir una hora menys d’horari i, a més, apunten que la hora “perduda” és un moment de màxima activitat i facturació per a negocis com els bars musicals o les discoteques.

La patronal ha fet aquesta petició a la conselleria d’Interior per mitjà d’un escrit en què li demana “que trobi una solució urgent” i que tingui “sensibilitat i consideració” en el control horari de les activitats nocturnes durant aquest diumenge.

Segons Fecasarm, els empresaris no s’ho poden permetre “atesa la greu situació de crisi econòmica que es troben arrossegant després dels quasi dos anys d’inactivitat forçada degut a la pandèmia“.

De fet, la patronal de l’oci nocturn fa temps que demana una solució a llarg termini perquè no els passi el mateix cada any i reclama que s’inclogui la mateixa ampliació horària que han sol·licitat per aquest diumenge a la futura llei d’espectacles que prepara la conselleria d’Interior.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 5 = 10

Últimes notícies