HomeSocietatL'oci nocturn demana a Interior que no se'ls apliqui el canvi d'horari...

L’oci nocturn demana a Interior que no se’ls apliqui el canvi d’horari del diumenge per no perdre una hora de facturaci贸

La patronal de l’oci nocturn Fecasarm ha demanat aquest divendres al Departament d’Interior que no s’apliqui el canvi d’hora d’aquest diumenge als horaris de tancament dels locals d’oci nocturns per no perdre una hora de la franja de major facturaci贸. A les dues de la matinada seran les tres, i la Fecasarm considera que els empresaris de bars i discoteques no poden perdre una hora de “m脿xima activitat” en un moment de recuperaci贸 econ貌mica post-pand猫mia. La patronal diu que aquesta hora suposa una p猫rdua del 12% de facturaci贸 mensual pels bars musicals i d’un 8% per a les discoteques. Volen que s’ordeni als Mossos d’Esquadra no actuar contra aquells locals que obrin durant una hora m茅s del que els est脿 perm猫s per compensar l’hora “perduda“.

Amb el canvi d’horari, els bars musicals, per exemple, que en un dissabte normal podrien obrir durant les quinze hores que hi ha entre el migdia -l’hora legal d’obertura- i les 3 de la matinada -l’hora m脿xima de tancament que indica la llei- nom茅s podran obrir catorze hores, perqu猫 la hora que hi ha entre les dues i les tres no existir脿.

Aquesta situaci贸 afecta tamb茅 restaurants, discoteques, sales de banquets o sales de concert. Els horaris legals d’obertura i tancament varien en cada cas, per貌 tots perden l’hora que saltar脿 entre les dues i les tres.

Per aix貌, la patronal Fecasarm ha demanat al Departament d’Interior que el canvi d’hora no s’apliqui i que ordeni als Mossos d’Esquadra, encarregats de vetllar pel compliment dels horaris dels negocis, que permetin una hora m茅s d’obertura a tots els locals.

Volen que els bars musicals, per exemple, enlloc d’haver de tancar a les 3 (hora nova), com preveu la llei, puguin tancar a les 4 per compensar l’hora que no existir脿 entre les dues i les tres. I amb les discoteques, que poden obrir fins les sis, el mateix: que no hagin de tancar fins les set.

La Fecasarm justifica la petici贸 per les p猫rdues que suposa tenir una hora menys d’horari i, a m茅s, apunten que la hora “perduda” 茅s un moment de m脿xima activitat i facturaci贸 per a negocis com els bars musicals o les discoteques.

La patronal ha fet aquesta petici贸 a la conselleria d’Interior per mitj脿 d’un escrit en qu猫 li demana “que trobi una soluci贸 urgent” i que tingui “sensibilitat i consideraci贸” en el control horari de les activitats nocturnes durant aquest diumenge.

Segons Fecasarm, els empresaris no s’ho poden permetre “atesa la greu situaci贸 de crisi econ貌mica que es troben arrossegant despr茅s dels quasi dos anys d’inactivitat for莽ada degut a la pand猫mia“.

De fet, la patronal de l’oci nocturn fa temps que demana una soluci贸 a llarg termini perqu猫 no els passi el mateix cada any i reclama que s’inclogui la mateixa ampliaci贸 hor脿ria que han sol路licitat per aquest diumenge a la futura llei d’espectacles que prepara la conselleria d’Interior.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

+ 88 = 90

脷ltimes not铆cies