HomeTerres de l'EbreMeritxell Roigé admet que les noves restriccions són "incòmodes", però s'han de...

Meritxell Roigé admet que les noves restriccions són “incòmodes”, però s’han de complir per “evitar la propagació de la pandèmia”

TORTOSA // L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, admet que les noves restriccions, aprovades este dijous pel Govern de la Generalitat i que han entrat en vigor la passada mitjanit de divendres, són “incòmodes” i “molestes”, però és necessari que tothom les complisca “per evitar la propagació de la pandèmia del coronavirus”

En este sentit, Roigé ha detallat com afecten les noves mesures a la ciutat de Tortosa. Així doncs, des de les sis del matí d’este divendres fins a les sis del matí de dilluns queda restringida la mobilitat de la ciutadania, que no podrà entrar ni sortir de la ciutat, si no és per una causa justificada com: anar a centres sanitaris, tenir cura de persones dependents o menors d’edat, anar a centres educatius o universitaris, per obligacions empresarials o institucionals, així com per realitzar exàmens, proves o obtenir permisos inajornables. 

Tanmateix, l’alcaldessa ha assenyalat que este cap de setmana, el 31 d’octubre i l’1 de novembre es permetran desplaçaments dins la mateixa comarca per visitar cementiris per la festivitat de Tot Sants. A més, també ha apuntat que les restriccions no s’aplicaran en el cas que es realitze pràctica esportiva individual a l’aire lliure entre municipis limítrofs, així doncs, “es podrà anar per la via verda que comunica amb Roquetes”

Pel que fa a la resta de restriccions, continuen prohibides les trobades de més de sis persones i no es permet el consum d’aliments ni beguda en espais públics. L’obertura al públic dels comerços queda condicionada a una superfície igual o menor als 800 m2 i un aforament del 30%. En cas de comerços de grans superfícies, hauran d’acotar l’obertura al públic màxim als 800 m2 i restringir la capacitat al 30%. Els establiments d’alimentació, venda de begudes, productes higiènics, de primera necessita, concessionaris d’automòbils, centres de jardineria i perruqueries queden exclosos d’esta mesura i podran obrir com ho feien fins ara. 

El Govern ha suspès tota l’activitat cultural i espectacles públics, siga en espais tancats i a l’aire lliure, per la qual cosa “no podem portar a terme cap activitat ni a l’Auditori Felip Pedrell, ni en espais a l’aire lliure mentre estiga vigent esta mesura, que té, de moment, un període de quinze dies”, determina Roigé. Malgrat això, l’alcaldessa de Tortosa ha indicat que al proper ple portaran igualment els preus públics de la nova temporada de teatre, “però ja veurem si els podem aplicar o no”. El Museu de Tortosa seguirà obert i amb la seua activitat cultural, però haurà de restringir l’accés a un 33% de la cabuda; i les biblioteques de la ciutat només podran lliurar o recollir documents al préstec

L’altra “afectació important pel que fa a la nostra ciutat” és el tancament de totes les instal·lacions i els equipaments esportius, per la qual cosa este dijous, des del consistori, van comunicar a tots els clubs i entitats de la ciutat, que des d’este divendres queden tancats el WIN Complex Esportiu i tots els pavellons municipals

Quant a l’hostaleria i la restauració, Roigé ha admès que “malauradament” continuen les restriccions en este sector, tancats al públic des del passat 16 d’octubre, però podran allargar una hora més el repartiment a domicili, fins a les 23 h. L’alcaldessa lamenta que “és una restricció massa dura, tenint en compte que en estos dies de tancament no han millorat les dades de contagis. Per tant, creiem que, complint les mesures tal com han fet, es podrien obrir bars i restaurants”

Les activitats extraescolars, infantil i juvenil, així com l’esport escolar i les activitats de lleure també estan suspeses durant els pròxims quinze dies. Això però no afectarà els programes d’activitats d’intervenció socioeducativa de Tortosa, i tal com ha explicat l’alcaldessa, les activitats al centre obert es continuaran fent com fins ara. Tant l’Escola Municipal de Teatre i l’Escola de Música no podran fer classes presencials i hauran de tornar a fer classes telemàtiques, com ja van fer a finals del curs passat. 
 

553 denúncies des del 5 d’octubre
La Policia Local de Tortosa ha posat 553 denúncies des del passat 5 d’octubre, dia en què es van aplicar mesures restrictives a Tortosa, Roquetes i Amposta, arran del brot detectat a l’empresa avícola Padesa de Roquetes, fins ara. L’alcaldessa ha lamentat que “encara hi ha gent que no es posa bé la mascareta o directament no en porta”, ja que la majoria d’estes sancions, fins a 455, s’han posat pel seu ús indegut o per no fer-ne ús. La resta de denúncies han estat 56 per ser més de sis persones reunides, s’ha obert acta a 21 locals per no haver complert les mesures, les distàncies i el nombre de persones que podia haver-hi a l’establiment, 11 denúncies són per l’incompliment de les distàncies i 9 per no complir el confinament nocturn, que prohibeix els desplaçaments i la circulació de la ciutadania de les 22 h fins a les 6 h, a excepció de causes justificades. 

Roigé ha reiterat una vegada més que “tothom complisca les mesures de seguretat, ja que estem en un moment molt complex d’esta pandèmia i tenim unes dades molt preocupants a nivell de país”

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 21 = 30

Últimes notícies