HomeSense categoriaFins a 83 treballadors de Padesa continuen de baixa pel coronavirus

Fins a 83 treballadors de Padesa continuen de baixa pel coronavirus

EDICIÓ PAPER // Padesa ha dixat d’estar exclusivament en el punt de mira, però els brots detectats a les seues plantes d’escorxadores de Roquetes i Amposta, que han estat el detonant de l’empitjorament epidemiològic al territori, encara porten cua.  

Encara hi ha 83 treballadors de baixa entre positius i contactes estrets dels primers, que tot i haver donat negatiu en PCR han de complir un període d’aïllament. Fins a 59 d’estes persones són treballadors o treballadores de la planta d’Amposta -el brot a la capital del Montsià es va detectar més tard que el de Roquetes i ha estat fins ara, sembla, menys virulent-, mentre que 23 ho són de la de Roquetes, on es van acumular més de 300 positius. Segons fonts oficials, Salut està fent un seguiment exprés de la salut dels treballadors de l’empresa alimentària amb cribatges parcials cada divendres, en què es practiquen PCRs a una mostra de treballadors de totes les seccions de les plantes, encara que hagen donat negatiu en cribratges anteriors. Divendres passat, en la primera presa de mostres, es van cribar 38 persones de la planta de Roquetes i totes les proves van donar negatiu. 

Esta mateixa setmana, però, s’han detectat sis positius simptomàtics de treballadors, alguns dels quals estaven de vacances quan ho van comunicar a l’empresa, i ja no han tornat a treballar, i altres en ser contactes directes de positius detectats al marge dels brots de Padesa, sempre segons les mateixes fonts.

Estos sis positius -quatre a Amposta i dos a Roquetes- s’inclourien entre les 83 baixes laborals esmentades. La setmana passada l’empresa va trencar el seu silenci; va reivindicar la seua gestió de la crisi sanitària i va assegurar que podia garantir la seguretat dels seus treballadors, davant l’allau de crítiques d’agents socioeconòmics i de partits polítics. 

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 3 =

Últimes notícies