HomePolíticaMeritxell Roigé diu que "vol fer de Tortosa una ciutat encara més...

Meritxell Roigé diu que “vol fer de Tortosa una ciutat encara més segura potenciant l’ús de la tecnologia i el 5G”

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va presentar la tarde de dimarts les propostes per fer de Tortosa una ciutat encara més segura. D’aquesta manera, Roigé va enumerar el seguit de propostes per tal d’enfortir encara més la vigilància, fent especial èmfasi en la prevenció. En aquest sentit, a més de reforçar la Policia Local amb majors recursos tant humans com tècnics, també va assenyalar la voluntat de continuar apostant i optimitzar l’ús de drons i elaborar un pla de videovigilància policial que incorpori aquesta tecnologia per prevenir els robatoris. “Volem aprofitar les possibilitats que genera el 5G per millorar el control, l’accessibilitat i la vigilància al conjunt del municipi, instal·lant càmeres de videovigilància en instal·lacions esportives o al centre històric”, va apuntar la candidata.

Després de crear el nou Grup de Reforç d’Emergències i Proximitat (GREP), la candidata de Junts per Tortosa va manifestar la voluntat de seguir dotant aquesta unitat de més recursos personals i materials, amb l’objectiu de “tenir un equip d’acció immediata, amb més presència nocturna, i que pugui combatre essencialment les actituds incíviques detectades en determinades zones de la ciutat”. A la vegada, Junts per Tortosa també es va comprometre “a continuar aplicant amb rigor i fermesa l’ordenança de civisme aprovada pel govern municipal, i per a aconseguir-ho també preveu establir unitats de mediació i agents cívics que contribueixin a millorar la convivència ciutadana. Així mateix, aquesta voluntat vol seguir fent front a situacions que generen molèsties a la ciutadania, entre les quals hi ha un ús adequat de l’espai públic, que comparteixen tant les persones com els animals de companyia” destacava Roigé.

L’Ajuntament hem posat les eines per poder combatre les actituds incíviques, però la col·laboració ciutadana és fonamental, seguirem dotant la nostra Policia Local dels mitjans necessaris per combatre aquestes actituds”, va explicar l’alcaldessa, qui també apostava per “un nou model de policia de proximitat que apropi encara més el cos a les persones, als centres educatius, al comerç, a les entitats veïnals i a les associacions“, entre altres iniciatives, amb el foment del contacte entre la Policia Local i el sector comercial mitjançant les noves tecnologies a través de l’Antena Comercial, així com amb el món rural, a través de l’Antena Agrària.

D’altra banda, Junts per Tortosa també proposava la creació “d’una nova unitat de medi natural de la Policia Local per a poder reforçar la prevenció a l’entorn rural i mediambiental, atenent a la gran amplitud del terme municipal de Tortosa, que compta amb moltes hectàrees en terrenys agrícoles i forestals“.

Roigé també va explicar que el programa de govern de Junts per Tortosa “destaca la voluntat de seguir fomentant la renovació progressiva de la flota de vehicles municipals, potenciant l’ús de vehicles elèctrics i també continuar amb la millora i ampliació dels equipaments del cos de Voluntaris de Protecció Civil“.

Per acabar, l’alcaldessa va posar en valor els equipaments impulsats pel govern local, “com la comissaria de la Policia Local a Remolins i la cessió de terrenys al Pla Parcial Temple Sud, que ha permès que avui tinguem la comissaria regional dels Mossos d’Esquadra“. Roigé també va reconèixer la col·laboració i implicació de tots els cossos de seguretat en fer Tortosa més segura. “Vull agrair la tasca que estan fent contínuament les forces de seguretat, especialment la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, amb qui treballem conjuntament”, va afegir Meritxell Roigé.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 6 =

Últimes notícies