HomeEntrevistesMiquel Franch · “Ningú de l’Ebre s’oposa a un hospital nou, i...

Miquel Franch · “Ningú de l’Ebre s’oposa a un hospital nou, i caldrà sortir al carrer per a exigir-lo”

Miquel Franch és el portaveu de la plataforma per la construcció d’un nou hospital públic.

 

Com naix la idea de fer una plataforma per a reclamar un nou hospital per a les Terres de l’Ebre en lloc d’ampliar l’actual Verge de la Cinta?

Marea Blanca va llançar una primera convocatòria per les xarxes. Ens hi vam trobar persones de diferents col·lectius i moviments. Estàvem a l’expectativa del resultat de la votació de la moció que va presentar el Col·legi de Metges a l’Ajuntament reclamant un hospital nou [finalment no va prosperar] i després vam decidir fer un pas més enllà de Marea i integrar-hi més gent. Vam fer campanya i vam convocar una assemblea a la Biblioteca de Roquetes, on es van recollir adhesions a partir de les quals ara s’ha de crear un equip o junta que gestione la plataforma. A partir d’aleshores ens posarem a treballar.

 

Quin serà el primer pas?

Per a començar volem posar-nos en contacte amb tots els col·legis professionals que van signar la moció [a més a més del de Metges, ho van fer 11 més, com ara els d’Infermeria, Enginyers Industrials, Arquitectes, Psicòlegs o Advocats]. Si tots estos col·lectius, que representen gent preparada, han presentat això, natros el que hem de fer és posar-nos al seu costat. Si el personal sanitari ens diu que necessiten un hospital nou per a poder treballar en condicions, vol dir que això no és un caprici.

 

Quin és l’àmbit territorial de la batalla que voleu emprendre?

Hem d’implicar-hi gent de totes les Terres de l’Ebre, per a fer la força que s’ha de fer quan s’haja de sortir al carrer, que s’hauria de sortir segur; començant per les capitals de comarca, però dixant al marge debats estèrils sobre on ha d’anar l’hospital ni en quins terrenys. Aquí no hi entrarem, perquè si hi barregem el debat de les capitalitats, ens equivocarem. El que volem és un hospital nou, de referència per a les Terres de l’Ebre; i recollirem signatures pels pobles perquè segurament no hi ha ningú al territori que no ho vulga.

 

Una altra plataforma, davant del que es considera un greuge territorial.

Malauradament sembla que siguem les terres de les plataformes, sí. N’hem de fer per a aconseguir alguna cosa. Fins ara, i durant més de 10 anys, tot han estat promeses i ni tan sols hi ha una partida, per a la famosa ampliació, al pressupost de l’any que ve de la Generalitat. Ni s’obre partida per a estudiar on es podria fer un hospital nou. Som 180.000 habitants i en nombre de vots no som prou importants. Per això hem de remar junts i cap a la mateixa direcció.

 

En això, el Govern diu que si el territori no dona senyals de consens i ara rebutja l’ampliació del Verge de la Cinta, potser ens quedarem sense res.

Natros no ens oposem a les ampliacions o les millores que calguen a curt termini, perquè un hospital nou requerix un temps. Però sí que rebutgem un projecte com el que s’ha plantejat, perquè ens sembla un disbarat i perquè substituïx l’hospital nou. Ens hi oposem frontalment. En altres llocs, sí que hi ha diners per a nous hospitals.

 

Quina és la magnitud de la reclamació d’un nou hospital per a les Terres de l’Ebre?

 

No volem només un nou edifici. Volem que es dote el territori d’estudis de medicina i que els metges investigadors es puguen quedar aquí, i que les condicions laborals dels metges siguen atractives.

 

I això no es pot fer a l’actual hospital?

La gent que ha d’anar regularment al Verge de la Cinta sap que tot plegat no pot ser, començant per l’accés i l’aparcament. La gent vol un nou hospital, i la plataforma ha d’aglutinar la il·lusió per a tenir-lo. Volem un compromís per a tenir un hospital nou tan prompte com siga possible.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

22 + = 23

Últimes notícies