HomeCulturaNabil i Zoraida, compleixen 60 anys

Nabil i Zoraida, compleixen 60 anys

La tradicional trobada gegantera que té lloc cada any al voltant de les Festes de la Cinta tornarà a estar de celebració especial. Després que l’any passat tinguéssin lloc les celebracions pel 60è aniversari de la parella de gegants Rufo i Rubí, enguany arriba el torn de Nabil i Zoraida, la parella de gegants àrabs, que compleixen, així mateix, els seus primers 60 anys. Nabil i Zoraida van ser creats l’any 1958, un any després de l’estrena de Rufo i Rubí el 1957.

“Nabil i Zoraida -ha dit Joan Carles Bonfill, de la Colla Gegantera de Tortosa- són uns gegants molt sol·licitats fora de la nostra ciutat, i tot i què encara no són centenaris, el seu port i acabat els fa dignes d’estar en un museu”. Bonfill ha estat acompanyat per altres membres de la Colla Gegantera, i per la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Tortosa, Dolors Queralt, la qual ha explicat que Nabil i Zoraida han passat per un procés de restauració per lluir de la millor manera possible en aquesta celebració: “un gran equip de professionals, entre els quals perruquers, pintors, fusters, modistes, han treballat en aquesta tasca”. Per altra banda, Els gegants àrabs de Tortosa fan una mitjana de 30 sortides anuals fora del municipi, convertint-se el seu trasllat en una tasca feixuga: “estem treballant en un pla estratègic de conservació dels gegants, els nans i el bestiari de la ciutat, i dins d’aquest pla s’estudia poder realitzar unes rèpliques exactes de les quatre parelles de gegants fetes amb materials més lleugers que facilitin la seva mobilitat, i permetent tenir així més cura i conservació de les peces originals” ha explicat la regidora.

La Trobada Gegantera de Tortosa 2018 tindrà lloc el diumenge 26 d’agost, amb les tradicionals plantada, cercavila i ballada de gegants, amb la participació ja confirmada de 34 colles de fora del municipi. El ball d’honor tindrà enguany com a protagonista al LLeó de la colla de Barcelona Associació d’Amics dels Gegants del Pi.

Així mateix, la colla gegantera ha fet una crida a tothom qui pugui estar interessat en ser voluntari i participar en les activitats i sortides dels gegants. El primer diumenge de cada mes, la colla estarà a la Llotja del Parc Municipal Teodor González, La Casa dels Gegants, per atendre a totes les persones interessades i explicar-los-hi tot lo referent al món geganter, amb la finalitat de poder formar part de la Colla Gegantera i Cort de Bèsties de Tortosa.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 86 = 89

Últimes notícies