HomeEnergiaNomen Foods avança cap a l’autoconsum energètic

Nomen Foods avança cap a l’autoconsum energètic

Nomen Foods no para i els seus projectes avancen en l’àmbit de la sostenibilitat. N’és un exemple la instal·lació recent de la primera fase d’un parc fotovoltaic per a autoconsum a dues de les cobertes de les naus que l’empresa té a la planta de Deltebre (Tarragona).

S’hi han instal·lat en total 840 plaques solars, repartides entre la coberta de la nova nau dedicada a la producció de Calidad1Minuto i la nau d’envasats. La potència total instal·lada serà de 567,47 kWh i s’estima una producció anual de més de 560.000 kWh. Així mateix, l’empresa està enllestint el procés d’adjudicació per augmentar l’autoconsum d’energia renovable fins al 50% al proper exercici. Serà una segona fase, però no l’última.

La nova instal·lació permetrà disminuir un 20% la factura elèctrica a la planta de Nomen Foods. D’altra banda, amb aquests 567,47 kWh de potència solar instal·lada, s’evitarà l’emissió anual de 175 tones de CO₂, ajudant així a reduir l’efecte d’hivernacle.

Les instal·lacions de Nomen Foods estan situades en un entorn idíl·lic, el Parc Natural del Delta de l’Ebre, que l’any 2013 fou declarat per la UNESCO espai natural i humà únic arreu del món. Aquest enclavament natural contribueix, sens dubte, que Nomen Foods sigui una empresa especialment compromesa amb el medi ambient. Fruit d’aquesta consciència mediambiental, Nomen Foods aplica una sèrie de mesures que l’han convertit en un referent de la sostenibilitat.

Ja fa temps que Nomen Foods va impulsar un programa ambiciós per reduir la petjada de carboni, adaptar-se al nou escenari climàtic i conscienciar de la gravetat de la situació. El compromís social i mediambiental de Nomen Foods és tan important que l’any 2021 va modificar els seus estatuts per tal d’incloure’l en l’objecte social de l’empresa. Nomen Foods disposa d’un sistema de gestió ambiental que busca obtenir productes de qualitat minimitzant l’impacte ambiental que es deriva de la seva activitat.

Un dels exemples més destacats és, sens dubte, la reducció del material dels envasos. Concretament, l’empresa ha reduït dràsticament l’ús del plàstic i els packagings són cada vegada més de paper procedent de boscos sostenibles. Al darrer any, l’empresa va reduir en 22 tones el material destinat a envasos, cosa que suposava un 21,47% menys de materials d’envasat dels que va fer servir l’any anterior. Aquests avanços s’estan assolint gràcies a la reducció del gruix, a l’eliminació dels dobles envasos unitaris i a un pla d’unificació de les dimensions dels envasos.

Aquests projectes i molts d’altres configuren una sèrie de mesures que pretenen contribuir a la lluita contra el canvi climàtic. Nomen Foods va esdevenir l’any 2022 la primera arrossera del món a obtenir el certificat BCorp.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 3 =

Últimes notícies