HomeEconomiaNomen Foods iniciarà al març la producció de plats preparats d’alta gamma...

Nomen Foods iniciarà al març la producció de plats preparats d’alta gamma des de la nova planta de Deltebre

Nomen Foods ho  tot a punt per a començar a produir plats preparats d’alta qualitat des de la nova planta que ha construït a Deltebre. Segons les previsions de l’empresa, propietat d’Arrossaires del Delta de l’Ebre, la nova planta podria entrar en funcionament el pròxim mes de març. “Tot està a punt”, ha assegurat Raül Carles, director corporatiu de Nomen Foods, per a tirar endavant amb el projecte més important que l’empresa abordarà en els pròxims mesos. Des de la nova planta de Deltebre hi ha previst produir deu milions de racions d’arròs d’alta qualitat preparats per a menjar en un minut.

A més esta nova planta també assumirà la producció de plats de cinquena gamma, una producció que fins ara estava externalitzada. Tots els productes que s’elaboraran a la nova planta es presentaran en el marc de la pròxima edició de la fira Alimentària i la producció anirà destinada al mercat espanyol i al francès, encara que en una segona fase també hi ha prevista la comercialització a altres països d’Europa d’acord amb el pla d’expansió internacional que la companyia va anunciar l’any 2021.

Una planta sostenible i una inversió de 7 milions d’euros

La construcció de la nova planta ha suposat una inversió de 7 milions d’euros per part de Nomen Foods. Una partida de 4 milions d’euros s’ha destinat a l’obra civil i els tres milions restants es reparteixen entre instal·lacions auxiliars i la maquinària que s’ha fet a mida per a adequar-se als requisits derivats de les exigències d’excel·lència, innovació i sostenibilitat previstos per l’empresa. La nau ocupa 1.700 m² en els mateixos terrenys de Nomen Foods a Deltebre.

La nova planta de Nomen Foods és 100% sostenible. Les necessitats elèctriques per a la producció es cobriran amb plaques fotovoltaiques d’última generació en un 40% i el 60% restant procedirà de la xarxa elèctrica amb el certificat de green Energy. Un total de 575 plaques solars cobriran el 75% de la coberta de la nova planta i oferiran una potència de 304,75 kWp. Estes plaques se sumaran a altres 155 que s’han instal·lat sobre una altra de les edificacions preexistents en el complex de Nomen Foods i que aporten una potència extra de 82,15 kWp.

El projecte de planta sostenible ha estat desenvolupat al llarg de 3 anys en un treball conjunt entre el departament d’I+D de Nomen Foods -liderat per Raül Carles, director corporatiu, el Centre Nacional de Tecnologia i Seguretat Alimentària (CNTA) i l’enginyeria LKS amb seu al País Basc i especialitzada en esta mena d’instal·lacions.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

44 + = 46

Últimes notícies

-->