HomeTerres de l'EbreNou atermenament de la línia litoral al delta de l’Ebre

Nou atermenament de la línia litoral al delta de l’Ebre

En el comunicat fet públic diumenge en el qual el MOLDE va anunciar la nova mobilització del Trabucador també van alertar que, malgrat que encara no han rebut resposta a les al·legacions que es van presentar al Pla de protecció del delta de l’Ebre, el Ministeri ha començat a tirar endavant la nova delimitació de la línia maritimoterrestre amb un encàrrec a l’empresa Tragsatec, que sembla que ja ha començat a treballar sobre el terreny.

Per al Molde, este “estudi i execució de la delimitació del voral litoral” constata la voluntat del Ministeri per a la Transició Ecològica de tirar endavant amb “el projecte de retirada” que preveia el Pla de Protecció i que denuncien que “marcaria el punt d’inici de la desaparició del Delta”. També han denunciat que els tècnics de Tragsatec entren dins de finques privades sense demanar permís als propietaris.

El Cap del Servei Provincial de Costes, Antoni Espanya, ha confirmat l’adjudicació d’este projecte, però nega que tinga res a veure amb la creació de zones d’acomodació. Antoni Espanya explica que es tracta d’un projecte que pretén “actualitzar” la delimitació de la línia maritimoterrestre, ja que en tot el frontal litoral de Deltebre –entre la Marquesa i Riumar- i de l’Illa de Buda, esta línia “es troba dins del mar des de fa molts anys”. Segons Espanya es tracta de treballs “preliminars”, ja que l’estudi encara no està fet. El cap provincial de Costes ha assegurat que este estudi “no té res a veure amb la creació de zones d’acomodació”, i assegura que la nova línia s’actualitzarà just per darrere de la platja.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

30 + = 37

Últimes notícies

-->