HomeSocietatNou full de ruta en les polítiques d'hatitatge a Ascó

Nou full de ruta en les polítiques d’hatitatge a Ascó

L’Ajuntament d’Ascó ja disposa del Programa d’Actuacions Municipals d’Habitatge elaborat per la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Un document que ha d’esdevenir el full de ruta de les polítiques d’habitatge a aplicar al municipi en els propers anys.

En els primers mesos s’ha elaborat una diagnosi exhaustiva de les necessitats que presenta la població en matèria d’habitatge. Aquesta s’ha portat a terme a partir de la recopilació de dades de diferents fonts com l’Institut Nacional d’Estadística, informació del personal tècnic de l’ajuntament, resultats de les enquestes a la població i sessions participatives de diferents agents econòmics i socials del municipi. “Han estat uns mesos on la participació i la implicació de la ciutadania ha estat elevada, 170 enquestes realitzades i 5 sessions participatives amb agents econòmics, socials i la ciutadania, demostren que és un dels aspectes que més preocupa el veïnat”, explica Miquel Àngel Ribes, alcalde d’Ascó.

Partint de la diagnosi, s’han cristal·litzat les polítiques d’habitatge i propostes d’actuació en vuit grans objectius, línies i accions a desenvolupar per augmentar l’assequibilitat de l’habitatge i en particular el destinat a població jove; incentivar la rehabilitació i l’aprofitament del teixit urbà existent; mobilitzar el parc vacant privat; augmentar l’accessibilitat i l’eficiència energètica; polítiques de foment del municipi i difusió i seguiment de l’acompliment de les actuacions previstes. “Aquesta diagnosi, -afirma Ribes- ens permet marcar objectius concrets i planificar les accions en un termini concret. Va en la línia del que crèiem i ara començarem a treballar per portar-les a terme”.

Aquest programa es presentarà properament a la població per conscienciar de l’impacte que tenim en el mercat immobiliari; i per donar a conèixer la situació actual i pensar conjuntament quin Ascó voldrem en un futur. A partir d’aquí, es proposarà la creació d’un Consell Local d’Habitatge per mantenir viu el procés participatiu.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 89 = 95

Últimes notícies