HomeCulturaNou impuls als grans festivals i esdeveniments culturals de la demarcació

Nou impuls als grans festivals i esdeveniments culturals de la demarcació

Amb l’objectiu de posicionar el Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès com a territoris de referència pels seus festivals i programacions culturals, la Diputació convoca un any més les subvencions per a activitats i actuacions estratègiques d’interès cultural o ciutadà d’especial impacte i rellevància territorial realitzades a la demarcació de Tarragona.

Aquesta línia d’ajuts, creada per primer cop l’any 2022, ha contribuït fins ara a la realització de més de d’una trentena d’activitats i esdeveniments culturals de referència que s’ofereixen a la demarcació com ara Tarraco Viva, el Concurs de Castells, la Fira Trapezi, la Festa del Renaixement, la Setmana Medieval de Sant Jordi de Montblanc o el Festival de Cinema de la Terra Alta. Esdeveniments que durant el 2022 han rebut més d’1,5 milions d’euros per part de la Diputació i que, a banda d’atraure visitants contribueixen a posicionar la demarcació com un territori creatiu i de referència per a l’activitat cultural.

Aquest mes de febrer s’ha obert la convocatòria 2023 d’aquestes subvencions destinada als ajuntaments, entitats municipals descentralitzades i altres ens locals i durant els propers mesos s’obrirà la convocatòria destinada a les entitats del territori.

Pel que fa als ajuts adreçats als ens locals, el termini per a presentar-s’hi finalitza el 31 d’octubre, la dotació total ascendeix a 800.000 euros i estan dirigits a activitats culturals realitzades durant el 2023 i impulsades per ajuntaments, entitats municipals descentralitzades i altres ens locals de la demarcació. Festivals, mostres, jornades, trobades, temporades teatrals, etc. han de ser projectes d’interès públic i social de gran envergadura, que comptin amb un pressupost mínim de 60.000 euros, que puguin demostrar una determinada trajectòria (mínim de 5 anys de celebració en els darrers 11 anys) i que repercuteixin en la reactivació cultural i econòmica del territori al llarg del temps.

La convocatòria promou que els certàmens comptin amb una direcció tècnica professional. També es valora especialment la capacitat de crear nous públics, a través de plans formatius o educatius i de l’afavoriment dels processos d’inclusió social en el seu desenvolupament. D’aquesta manera, els esdeveniments tenen impacte en la societat, més enllà dels espectadors i espectadores.

Els ajuts ja es poden sol·licitar a través de la Seu Electrònica de la Diputació, fins al 31 d’octubre. Tota la informació es pot trobar a la Guia de Serveis Dipta, al següent enllaç: https://www.dipta.cat/serveis/subvencio-ens-locals-activitats-estrategiques-especial-impacte-rellevancia

Impuls a projectes i activitats singulars i a les escoles de música, dansa i art i disseny

Aquest mes de febrer s’han obert dues convocatòries més, adreçades als ens locals de la demarcació. Es tracta dels ajuts per a projectes i activitats culturals o d’interès per la ciutadania de caràcter singular i de les subvencions per a les escoles de música, dansa i art i disseny de titularitat municipal.

Projectes i activitats singulars (any 2023)

Durant tot el mes de febrer, els ens locals que hi estiguin interessats podran optar als ajuts per a la realització d’activitats o projectes d’interès cultural, esportiu, educatiu, econòmic o humanitari o altres degudament justificades, ja siguin programacions d’activitats anuals o puntuals o bé cicles, jornades, exposicions o similars. El termini per a la presentació de sol·licituds finalitza el proper 3 de març. Els ajuts compten amb una dotació total de 2.000.000 d’euros.

Escoles de música, escoles de dansa i escoles d’art i disseny, de titularitat municipal, de la demarcació de Tarragona (curs 2022-2023)

A través de les subvencions destinades a escoles de música, escoles de dansa i  escoles d’art i disseny de titularitat municipal la Diputació contribueix al finançament parcial de les despeses de funcionament dels centres. D’aquesta manera, la institució supramunicipal col·labora amb als ens locals en el manteniment dels ensenyaments musicals i artístics en els seus municipis. El termini per a la presentació de sol·licituds finalitza el proper 3 de març. Els ajuts compten amb una dotació total de 950.000 euros.

Els ajuts es poden sol·licitar a través de la Seu Electrònica de la Diputació. Tota la informació es pot trobar a la Guia de Serveis Dipta, als següents enllaços: https://www.dipta.cat/serveis/subvencio-ens-locals-activitats-caracter-singular i https://www.dipta.cat/serveis/subvencio-ens-locals-escoles-municipals-musica-dansa-arts-plastiques-disseny.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 88 = 90

Últimes notícies