HomeSalutEs tanquen alguns consultoris locals i es deriva l'atenció als CAPs de...

Es tanquen alguns consultoris locals i es deriva l’atenció als CAPs de referència per fer front a la crisi del coronavirus

Per tal de fer front a la situació generada per l’evolució del coronavirus SARS –Cov-2 la Regió Sanitària Terres de l’Ebre ha decidit adoptar mesures d’organització per poder assumir la demanda creixent d’atenció i el tractament adequat dels casos i, alhora, preservar la salut dels professionals i garantir els torns als circuits diferenciats de patologia respiratòria.

  • La pediatria de Roquetes passa al CAP Baix Ebre.
  • Es tanca el Consultori Local de Poble Nou del Delta i l’atenció s’assumirà des del CAP de Sant Carles de la Ràpita.
  • Es tanquen els consultoris de la Galera, Godall, Masdenverge i Freginals i s’assumeix l’atenció des del CAP de Santa Bàrbara.
  • Els Consultoris Locals de Tortosa Oest es tancaran.
  • La població de Jesús i Raval de Crist s’assumirà des del CAP de Roquetes.
  • La població de Benifallet, Paüls i Aldover s’assumirà des del CAP de Xerta
  • Mas de Barberans Alfara de Carles i els Reguers s’assumirà des del CAP Baix Ebre.
  • El Consultori Local de Sant Jaume d’Enveja estarà obert durant el matí, la resta d’horari l’atenció s’assumeix des del CAP Deltebre que també donarà atenció a la població dels Muntells, ja que el consultori local romandrà tancat.
  • Al Perelló l’atenció primària només estarà obert al matí i a les tardes l’activitat s’assumirà des del CAP de l’Ametlla de Mar.

 

L’atenció primària en aquest moment d’excepcionalitat només realitza activitat inajornable, i tota aquella que és possible fer telemàtica i telefònicament, i es garanteix l’atenció urgent i domiciliària. Aquestes accions inclouen l’ASSIR, la rehabilitació i l’odontologia. En relació a la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre, a Amposta tanquen el Centre de Dia, el Centre de Salut Mental Infanto Juvenil i la Sala Multisensorial.
A Tortosa i Móra d’Ebre només estaran oberts els centres de salut mental per realitzar els tractaments injectables, la resta de serveis quedaran tancats. Pel que fa a l’hospitalització de salut mental se suspenen les sortides de tots els pacients, les activitats grupals i les visites externes a pacients hospitalitzats, a excepció de causa major.

Tots els centres hospitalaris de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre durant esta situació d’excepcionalitat només realitzaran activitat urgent, les intervencions quirúrgiques oncològiques i totes aquelles visites que es puguen realitzar telemàticament o telefònicament. Durant aquest període hi ha una restricció de les visites als malalts hospitalitzats.

Des de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre es recorda que si s’ha de fer qualsevol consulta mèdica, a més del 061 sempre podeu trucar al vostre centre d’atenció primària de referència i a Atenció del Ciutadà de la regió sanitària terres de l’Ebre al telèfon 977 44 81 70. Per a emergències importants es pot trucar al 112.

Per a informació o dubte per contactar amb la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre podeu trucar al telèfon 977 70 43 81. A més també informen que si es necessita contactar tant amb el CAP com amb l’Hospital Verge de la Cinta per tràmits, gestions, dubtes, anul·lacions o informació es pot realitzar a la web  http://www.icsebre.cat/wg/contacta

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

35 + = 39

Últimes notícies