HomeCulturaÒmnium de l'Ebre celebra els seus 50 anys amb una exposició del...

Òmnium de l’Ebre celebra els seus 50 anys amb una exposició del fons pictòric del Cercle Artístic de Tortosa

El Museu de Tortosa acull l’exposició ‘Pinzellades. Fons del Cercle Artístic de Tortosa – Òmnium Cultural Terres de l’Ebre’ amb una trentena de quadres que l’entitat cultural va heretar Cercle Artístic. La mostra s’inaugurarà este divendres 6 de maig a les 18 hores a la Sala Antoni Garcia del museu tortosí i es podrà visitar fins al 22 de maig.

El Cercle Artístic va nàixer l’any 1948 quan un grup d’intel·lectuals i artistes tortosins agrupats sota el nom de Amigos del Arte van constituir una associació cultural que van anomenar Círculo ArtísticoEsta associació va ser la primera entitat cultural que va nàixer després del 1939 a la ciutat.

Entre les activitats que va organitzar destaquen totes aquelles relacionades amb l’art, amb la programació d’exposicions, conferències i concursos (de pintura i fotografià). Entre 1973 i 1975, l’entitat es va integrar a Òmnium Cultural de l’Ebre, a la vegada nascuda el 1971. El Cercle Artístic va seguir la seua activitat al llarg de la dècada dels setanta i va continuar emprant el seu nom fins a la seua desaparició a finals dels anys vuitanta.

Ara, aprofitant la celebració del 50è aniversari de l’entitat, Òmnium Cultural Terres cedirà oficialment al Museu de Tortosa la col·lecció amb una trentena de quadres que va heretar Cercle Artístic. El fons es compon de pintures, dibuixos i gravats de diferents autors, majoritàriament nascuts a la ciutat i al territori, entre els quals destaquen Joan Antó, Ferran ArasaJulio Moises, Ricard CervetoCeferino Olivé, Ramon Noé, Francesc Llop, Lluís Llop, Jaume Rocamora, o Manolo Ripollés, entre altres.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

39 + = 48

Últimes notícies