HomeEntrevistesPep Simó · “Els joves han d’aprofitar els recursos que les administracions...

Pep Simó · “Els joves han d’aprofitar els recursos que les administracions posen al seu abast”

Pep Simó és regidor de Desenvolupament Social i Econòmic de l’Ajuntament d’Amposta

Què suposa per a Amposta organitzar una nova edició de la Fira d’Ocupació de les Terres de l’Ebre?

És un privilegi que Amposta sigue la seu de la Fira d’Ocupació, sobretot després d’aquesta època postpandèmia en què l’ocupació s’ha vist tan afectada. Esta edició és una oportunitat per ser un punt de referència per a la intermediació entre les empreses i les persones que es troben en recerca de faena.

 

La fira està pensada, entre d’altres motius, per a donar visibilitat als jóvens en la recerca d’activitat d’ocupació. Com poden ajudar-los des de les administracions locals?

Hem d’encoratjar-los que aprofiten els recursos que les administracions posen al seu abast, com poden ser la Garantia Juvenil, Programes d’Orientació i Inserció del SOC, així com la Borsa de Treball. Un exemple el trobem a l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’Ajuntament d’Amposta, on es desenvolupen diferents programes d’assessorament i acompanyament per a aquests col·lectius.

 

Creu que s’estan reactivant les oportunitats a la gent jove de les Terres de l’Ebre?

És evident que, d’un temps cap aquí, s’estan creant sinergies per a l’impuls i retenció del talent a les Terres de l’Ebre. També es dona un valor afegit a la formació mitjançant cursos per poder donar oportunitats a més joves amb diversos nivells formatius. Exemples clars podrien ser-ne la creació del FabLab, que vol donar oportunitat al talent local o les formacions en sectors relacionats amb els oficis.

 

Quins consells donaria a la joventut que està buscant feina, i als empresaris?

A la gent jove, que no deixen de formar-se, que estiguen actius en la recerca de faena i que no tinguin por d’acudir a les administracions a l’hora de buscar recursos per millorar la seua ocupabilitat. I als empresaris, que aposten per la formació dels joves dins l’empresa, i que puguen adquirir capacitats i competències reals al lloc de faena.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 19 = 24

Últimes notícies