HomeSocietatRafael Múria i el Màrius Pujol, premiats al III Concurs de 'Les...

Rafael Múria i el Màrius Pujol, premiats al III Concurs de ‘Les millors mels catalanes’

El sector apícola de Catalunya va celebrar dissabte passat, 20 de maig, el Dia mundial de les abelles en el marc del mercat de Santa Caterina de Barcelona, amb diversos actes i activitats orientades als consumidors i consumidores.

Durant la diada, Joan Gòdia, director general d’Indústries i Qualitat Alimentàries del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Ruralva fer entrega dels guardons del III Concurs ‘Les millors mels catalanes’.

El concurs va distingir les millors mels de les modalitats de romaní, de mil flors, de muntanya i monofloral amb quatre premis, a més de la mel més ben puntuada (Premi Reina de les mels) pels membres del jurat, que ha estat reconeguda amb un premi especial. El jurat va valorar, per puntuar les mostres, l’aspecte, el color, el flaire, el gust i el tacte de les mels.

Entre els guanyadors, amb el trofeu Premi Reina de les mels, es troben el perellonenc Rafael Múria i el canareu Màrius Pujol.

D’esta forma, Múria es va alçar amb el primer premi de la mel de mil flors, juntament amb el guardo de la Mel monofloral, i el segon premi de la Mel de romaní. Mentre que Pujol va aconseguir el segon premi de la mel monofloral.

En el concurs van participar 48 mostres de les diferents mels. El jurat va estar integrat pels experts i especialistes en apicultura Fina Gonell, tècnica agrícola especialista en apicultura; Anna Clemente, apicultora, i Miquel Alemany, de Mels Alemany.

El concurs ha estat organitzat per Unió de Pagesos de Catalunya, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), l’Associació Catalana d’Apicultors, Apícola Tarragonina, Apicultors Lleidatans, Apicultors Gironins, l’Associació d’Apicultors de Barcelona, Apicultors Ecològics Associats i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i la marca Catalunya on el menjar és cultura.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 4 =

Últimes notícies