HomeCulturaRoberto Olivan organitza el nou festival Artèria Tortosa

Roberto Olivan organitza el nou festival Artèria Tortosa

Del 15 al 17 d’octubre, l’Ajuntament de Tortosa i Roberto Olivan organitzen, en el marc de la Capital de la Cultura Catalana, Artèria Tortosa 2021. Es tracta d’una trobada interdisciplinària amb una programació, de divendres a diumenge, que té com a essència no només l’art, sinó que vol combinar les arts vives amb ciència, tecnologia i naturalesa, en un espai artístic que convida a vincular els nous llenguatges artístics i socials.

Roberto Olivan explica que l’objectiu d’Artèria Tortosa 2021 és “expressar, a través de les arts escèniques, tot allò que ens mou i que ens preocupa en el nostre dia a dia i d’aquí que des del territori artístic propi de Roberto Olivan ens apropem a altres territoris com són la natura, la ciència i la tecnologia, per tal de crear llocs de trobada, expressió i diàleg al voltant de la cultura”, subratlla.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, s’ha mostrat “molt contenta que puguem fer este festival en el marc de la CCC, i amb una persona al capdavant, Roberto Olivan, que és de casa, que acumula una trajectòria excel·lent en el camp de les arts i que, per tant, és un luxe i una garantia de qualitat poder comptar amb ell en un any tan important”.

En el mateix sentit, el regidor de Cultura, Enric Roig, ha destacat que Artèria Tortosa 2021 “esdevé un altre projecte que es genera en el marc de la Capital de la Cultura Catalana de Tortosa, que precisament té un dels seus objectius en donar a conèixer els grans talents que tenim a la ciutat, com és el cas de Roberto Olivan“.

Els actes es desenvoluparan en dos espais de la ciutat: el teatre auditori Felip Pedrell i el Museu de Tortosa. El programa arrancarà el divendres 15 d’octubre amb la companyia Brodas Bros amb ‘L’exèrcit de la llum’. Un espectacle ple de llum, amb un vestuari dissenyat i programat al ritme de la música i sincronitzat a la perfecció amb els moviments i les coreografies que tant caracteritzen aquesta companyia.

El dissabte dia 16 hi haurà tres espectacles destacats, d’una banda, ‘La ciència o la dansa de l’invisible’, dels tortosins Pere Estupinyà i Anna Hierro: una conferència ballada on moviment i paraula es donen la mà per dialogar i analitzar com la ciència ens permet entendre el món invisible que ens envolta. D’altra banda, ‘Rito‘, de la companyia OtraDanza, una instal·lació ballada que naix d’una visió sincrètica de la dansa i l’art contemporani, una peça de dansa que es produeix dins d’una obra d’art.

Per últim, al vespre serà el torn de l’artista, creador i fundador de la Fura dels Baus, Marcel·lí Antúnez amb la seua obra ‘Protomembrana‘, una lliçó teòrica sobre la sistematúrgia, dramatúrgia dels sistemes computacionals que, al seu torn, serveix com a excusa per a teixir una narració plena de faules.

El diumenge al matí la proposta és una conversa amb la compositora, dissenyadora de so i professora Charo Calvo sota el títol ‘Introducció a l’univers sonor de Charo Calvo’, i que es planteja com una prèvia a l’espectacle que tindrà lloc a les 12.00 h, interpretat per la mateixa Charo Calvo i l’artista australià Paul White, titulat ‘E-Motion, una proposta que fusiona la dansa i la música electroacústica i que gira al voltant del so, la llum i el moviment.

A més a més, dissabte i diumenge, la companyia de l’artista i director tortosí, Roberto Olivan, programa també dos activitats pròpies. En primer lloc, l’espectacle ‘Qui ens salvarà de nosaltres mateixos?’, interpretat pel mateix Olivan, és una proposta que versa sobre la gran pregunta de “quin futur ens espera?” amb la premissa que si no recordem el passat, cometrem els mateixos errors.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies