HomeSense categoriaMeritxell Roigé remarca que el monument franquista es pot retirar sense la...

Meritxell Roigé remarca que el monument franquista es pot retirar sense la descatalogació patrimonial que farà el consistori

TORTOSA // L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha insistit el monument franquista de l’Ebre es podria treure del riu sense que l’Ajuntament el retiri del catàleg patrimonial de POUM de la ciutat. L’Ajuntament va engegar aquest procés a proposta d’una moció de la Comissió per la retirada dels símbols franquistes, un gest polític que per a l’alcaldessa ni bloqueja ni facilita que el monòlit es tregui de l’Ebre. Roigé sempre ha mantingut que l’Ajuntament de Tortosa no n’és titular i una sentència del jutjat contenciós-administratiu de Tarragona ho va ratificar. La mateixa resolució va exigir al consistori que creés un catàleg de vestigis franquistes que es va entregar al març de l’any passat, i incloïa el monument i 26 elements més.

“Sempre hem dit que si hi ha una norma de la Generalitat i el Govern de l’Estat que digui que s’ha de treure, ho compliríem”, ha tornat a dir l’alcaldessa de Tortosa. Roigé ha volgut assenyalar que la modificació del planejament municipal per treure el monument franquista del catàleg de POUM “no té res a veure” amb la seva retirada del riu. “El traiem del patrimoni cultural català però s’hagués pogut retirar en qualsevol moment. Si hi ha una llei superior, és igual el que digui el POUM de Tortosa. Per tant, no se salva cap últim escull”, ha destacat Roigé.

Sobre la possible data de retirada, l’alcaldessa ha remès que es pregunti el Govern, “que és qui ha dit que el vol retirar”. “L’Ajuntament no té competències i no podem invertir res en el monument. Hem reiterat que no ens pertoca i que no ho podem fer”, ha conclòs.

 

Redaccio ACN
Redaccio ACN
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

86 + = 87

Últimes notícies