HomeSense categoriaSalvem les Ambulàncies xifra en més de 4 milions d’euros la despesa...

Salvem les Ambulàncies xifra en més de 4 milions d’euros la despesa en taxis per al transport sanitari no urgent a l’Ebre el 2017

La plataforma ebrenca Salvem les Ambulàncies, impulsada per treballadors del transport sanitari al territori que es van oposar al macroconcurs públic resolt per la Generalitat el 2015 en el sector, perquè abundava en les retallades i perquè al seu criteri perjudicava els treballadors, ha tornat a la càrrega després d’un temps de silenci de dos anys. 

Després que la consellera de Salut, Alba Vergés, fes en seu parlamentària, el passat 3 d’abril, una defensa del sistema sanitari català com a ”sistema públic, universal, que vetlla per l’equitat territorial, que vetlla per la qualitat” i que, al seu parer, tindria com a variable més preuada “la confiança de la ciutadania vers aquest sistema de salut”, la plataforma pregunta a la consellera, a través d’una entrada al seu bloc, si ha fet una valoració de la satisfacció dels usuaris i usuàries que requerixen el transport sanitari no urgent: “Si parlés amb estos malalts i amb les seues famílies sabria que els temps d’espera són desorbitats i que el transport sanitari no urgent trasllada vehicles amb una acumulació excessiva de pacients dins de la mateixa ambulància”. Segons el grup de pressió, això origina unes rutes “desproporcionadament llargues per als pacients i els seus familiars”, i incrementa el temps i la distància de forma “innecessària”. “I per què? Perquè este sistema de salut universal, que vetlla per la qualitat assistencial i l’equitat, vostès el deixen en mans del sector privat, el qual anteposa els diners a la qualitat assistencial.”

En este context, Salvem les Ambulàncies denuncia que els facultatius de les Terres de l’Ebre deriven els malalts amb taxis per a fer de transport sanitari. “Només a la regió sanitària de les Terres de l’Ebre, la despesa extra de trasllats amb taxi l’any 2017 és de més de 4 milions d’euros [homologable a la del 2016]. Ens ho pot explicar?”, demana la plataforma, que cita dades de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, que depèn de la Generalitat i que també constata que durant l’any 2017, de 88.587 trasllats del transport sanitari no urgent a les Terres de l’Ebre, es va arribar a temps en un 48,98%. Només la meitat dels serveis van arribar sense retard. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 61 = 67

Últimes notícies