HomePolíticaSánchez anuncia als presidents que les CCAA executaran directament més del 50%...

Sánchez anuncia als presidents que les CCAA executaran directament més del 50% dels projectes del Pla de Recuperació

TERRES DE L’EBRE // El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dilluns als presidents autonòmics que segons les estimacions del seu govern les CCAA executaran directament més del 50% dels projectes del Pla de Recuperació. En aquest sentit, els ha recordat que els presidents podran promoure projectes o programes del Pla de Recuperació en qualsevol àmbit, perquè hi ha competències que la Constitució reconeix com a autonòmiques, com habitatge, educació, polítiques socials, polítiques d’ocupació o medi ambient que estan molt vinculades a àrees clau del pla.

El president espanyol ha animat d’aquesta manera els presidents autonòmics perquè presentin projectes que el seu executiu aprovarà. Ho ha fet en el marc de la Conferència de Presidents on també participa la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen.

Segons ha apuntat Sánchez, per fer realitat els projectes en totes aquestes àrees s’acordaran convenis marc entre els ministeris implicats i els governs autonòmics.

El Pla de Recuperació compren projectes per absorbir 72.000 milions d’euros d’ajudes europees fins el 2023. Sánchez ja ha avançat que el projecte de pressupostos que el Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts avançarà inversions per 27.000 milions d’aquests fons.

El Pla s’estructura en deu polítiques tractores que incidiran directament en els sectors productius amb més capacitat de transformació del teixit econòmic i social.

Són la lluita contra la despoblació (16% dels recursos), infraestructures i ecosistemes resilients (12%), transició energètica (9%), modernització de l’administració (5%), digitalització i modernització de les empreses (17%), innovació a la ciència i reforçament del sistema de sanitat (17%), educació (18%), ocupació i dependència (6%), cultura (1,1%) i modernització del sistema fiscal.

Redaccio ACN
Redaccio ACN
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies