HomeSocietatSegona vida per al 90 % de la roba usada recuperada a...

Segona vida per al 90 % de la roba usada recuperada a l’Ebre

La recollida selectiva i la gestió del residu tèxtil han permès recuperar 38 tones a les Terres de l’Ebre durant el primer semestre d’enguany per part d’Humana Fundación Pueblo para Pueblo, l’equivalent a 155.000 peces de roba.

El 90 % tindrà una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge, dos elements claus per a l’economia circular i la creació i manteniment de llocs de treball de qualitat. A més, esta gestió del residu tèxtil ha evitat l’emissió de 233 tones de CO2, segons l’entitat sense ànim de lucre.

Les 38 tones s’han recuperat de gener a juny, per 33 en el mateix període de l’any passat: és un increment del 14 %. El residu tèxtil (la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no s’utilitzen) es diposita en els contenidors de fàcil accés, que es buiden periòdicament. Les 155.000 peces de roba recuperades es classifiquen a la planta de preparació per a la reutilització que Humana té a l’Ametlla del Vallès.

El primer objectiu sempre és la reutilització perquè la peça més sostenible és la que ja s’ha fabricat i no té més costos ni impacte; després, el reciclatge i si no queda més remei, la valorització energètica o enviar-lo a l’abocador”, afirma Rafael Mas, director de Projectes i Relacions Externes d’Humana.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 63 = 73

Últimes notícies