HomeEntrevistes“Sembla que PSOE i Podemos busquen més el suport de Ciutadans que...

“Sembla que PSOE i Podemos busquen més el suport de Ciutadans que dels independentistes”

Pregunta: Quina valoració fa dels resultats del 10-N?

Resposta: La valoració és positiva. Hem millorat resultats en termes percentuals tant a nivell de demarcació com a l’Ebre. I també en posició relativa: passem de ser la tercera força a ser la segona, tant a la demarcació com a l’Ebre, consolidem el diputat de forma folgada i a nivell nacional hem incrementat un diputat. Per tant, una valoració moderadament optimista. ERC ha guanyat les eleccions, però a Terres de l’Ebre perd 4.000 vots, el PSOE n’ha perdut uns 3.800 i nosaltres pugem. Lamento que haja baixat una mica la participació.

P: Però ERC ha guanyat amb diferència i seguix sent la força hegemònica de les últimes eleccions.

R: A nivell d’eleccions generals, hem de tenir en compte que  sempre havíem tingut molta dificultat. Ara hem crescut i ens hem situat com a segona força. La valoració ha de ser positiva. ERC ha guanyat les eleccions, i preferixo que guanyen ells que ho faça el PSOE.  A més, la suma del vot independentista a Terres de l’Ebre creix en percentatge i en vot absolut i això també és una bona notícia.

P: Què li sembla el preacord entre PSOE i Podemos?

R: Em sembla esperpèntic i frívol. Això ho podien haver fet durant el mes de maig i ens haguéssem estalviat 52 diputats de Vox, unes eleccions, 130 milions d’euros i sis mesos perduts. Dit això, del que coneixem del pacte, estem molt decepcionats respecte de tot el que fa referència a Catalunya. Sembla que el problema estiga dins del país i no tinga res a veure amb la relació entre Catalunya i l’Estat. Estem decebuts també per la posició de Comuns i Podemos, que claudiquen davant les tesis del Partit Socialista. Sembla que busquen més l’abstenció de Ciutadans que el suport de les forces independentistes.

P: Seuran a negociar?

R: Si ens criden, sempre seurem. Ho hem dit sempre. El que no farem és donar els vots a canvi de res.

P: Alguna línia vermella? Amnistia? Referèndum

R: No volem posar línies vermelles, ni que ens les posen. Evidentment, tenim idees que són fonaments, però no volem posar-les sobre la taula abans de seure. Hem de dialogar i no volem condicionants d’avantmà en cap de les dos parts.

P: Les eleccions generals han estat un preàmbul d’unes futures eleccions a Catalunya?

R:  No. Res explica o fa pensar que hi haja d’haver unes eleccions a Catalunya. Crec que Esquerra ha vist afeblida la seua posició i no tindrà un incentiu per a forçar unes eleccions a Catalunya.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

23 + = 32

Últimes notícies