HomeEntrevistesSisco Pepió · “La 76a edició d’Expoebre serà una de les més...

Sisco Pepió · “La 76a edició d’Expoebre serà una de les més innovadores dels últims anys”

Entrevista a Sisco Pepió, regidor de Fires i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tortosa.

Torna Expoebre després de dos anys, amb nou format, nous espais i més expositors.

Efectivament, 76a edició d’Expoebre, una fira que recupera la presencialitat tan desitjada després de dos anys de pandèmia, i l’afrontem amb molta il·lusió. Des de l’equip de Fires ens vam marcar dos objectius: un, era poder ampliar el nombre d’expositors, que hem passat de 175, el 2019, a 205, enguany; i, després, ampliar el nombre de visitants durant els quatre dies que dura la fira, del 28 d’abril a l’1 de maig, que estaran plens de tallers, de xarrades tècniques, de concerts, i fins a una setantena d’actes programats.

Amb esta setantena d’activitats que complementen l’oferta d’expositors d’Expoebre, la intenció és retenir la gent a la fira. Què en destaca?

L’Expoebre 2022 té tres aspectes a destacar. D’una banda, hi ha l’Ebretech, un espai que vol obrir una finestra a les noves tecnologies, tant per a la gent de les Terres de l’Ebre, com per a visitants i empresaris, que permetrà veure que hi ha empreses molt potents d’este sector que estan treballant aquí a la nostra ciutat i als pobles del voltant. A la vegada també, dins d’esta part més tècnica, les energies renovables guanyen molt més pes, especialment aquelles que tracten d’energies fotovoltaiques, sostenibilitat i medi ambient, que són una de les grans demandes de la societat per a la transició energètica. I, per últim, destacaria dos espais exteriors: el Taste & Fashion, un conjunt d’activitats que hem organitzat fora del recinte firal perquè un cop s’haja visitat l’Expoebre la gent puga gaudir amb els seus companys i la família d’un lloc de trobada, amb música i degustacions de productes; i també, el parc de la Fira, un nou espai que guanyem, on hi haurà expositors del sector del turisme, l’oci, del temps lliure, i del benestar.

 

Este, de fet, és un dels canvis de la fira tal com la coneixíem fins ara, on s’ubicaven els firaires, i que ara hi haurà expositors, perquè este accés esdevinga, també, una de les portes d’entrada.

Sí, efectivament, este espai estava destinat a les atraccions, que no és que en reneguem, perquè han de formar part de la fira. Però és cert, que hem hagut de reduir-ne l’espai d’ocupació per a poder donar cabuda a estos nous sectors que volem incloure-hi, com el turisme, el Km0, o potenciar la ramaderia. Les atraccions estaran a l’espai que hem obert darrere del pavelló firal, però comptaran amb un espai més reduït del que disposaven fins ara. Tanmateix, estem il·lusionats perquè pensem que, este, és un entorn idíl·lic, al costat del riu, amb el bosc de ribera, i pensem que a la gent li agradarà molt.

 

Enguany també es canvia el servei d’autobús gratuït que es posava a disposició de la ciutadania pel Tren de la Fira.

La nostra crida és que la gent puga venir caminant, per la qual cosa hem intentat apropar la fira al centre de la ciutat, i hem situat una caseta informativa als voltants de la plaça de la Catedral. Però, per a tota aquella gent amb mobilitat reduïda o que tinga xiquets, hem introduït un Tren de la Fira, gratuït, perquè els puga apropar fins al recinte firal, tot i que també hi ha els aparcaments.

 

L’última edició de l’Expoebre va ser una de les més populars quant a assistència, i em comentava, que un dels reptes d’enguany és superar estes xifres.

Les xifres oficials van computar uns 30.000 visitants l’any 2019, i sent optimistes ens agradaria doblar esta xifra [riu], sempre que la climatologia ho permeta, perquè ja ho diuen que “a l’abril, aigües mil” i sempre hi ha la possibilitat que puga caure algun ruixadet.

 

Finalment, ara tot just fa uns mesos que va encapçalar la regidoria de Fires. Ha estat un repte organitzar l’Expoebre 2022?

És un repte perquè un esdeveniment firal de les característiques d’Expoebre requerix molta dedicació. No obstant això, tenim un equip que l’ha pogut afrontar, tot i que no és gens fàcil muntar una fira després d’una pandèmia. Així i tot, crec que hem pogut estar a l’altura, i que sortirà una de les edicions d’Expoebre més innovadores dels últims anys.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 3 =

Últimes notícies