HomeSense categoriaSituació complicada a moltes poblacions de les Terres de l’Ebre pel pas...

Situació complicada a moltes poblacions de les Terres de l’Ebre pel pas del temporal Glòria

El pas del temporal Glòria està tenint afectacions greus en moltes poblacions de les Terres de l’Ebre a causa de la pluja, el fort vent de llevant i el fort onatge. Moltes poblacions han suspès les classes durant la jornada d’avui. Protecció civil manté l’accés tallat al port de l’Ametlla de Mar, al port i el passeig marítim de l’Ampolla, el port i el passeig marítim de les Cases d’Alcanar i el camí de Baladres a la platja dels Eucaliptus d’Amposta. 

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, també ha revelat per xarxes socials que la força de la mar ha fet desaparéixer literalment passarel·les de fusta de Riumar i les muscleres.

La Taula del Consens del Delta es reunirà d’urgència esta tarde per avaluar els efectes del temporal sobre la costa del Delta. El mar ha inundat els accessos a la platja de la Marquesa i a la zona de la Bassa de l’Arena i la finca de la Bombita el mar ha penetrat quilòmetres terra endins. La força del mar ha causat també estralls a zones vulnerables com la barra del Trabucador que ha quedat totalment inundada i també l’illa de Buda amb el trencament de la barra litoral i l’entrada d’aigua del mar a la llacuna.

Alcanar també hi ha greus afectacions a la costa, el port el passeig de les Cases i a les platges del Marjal i de Sól del riu. A l’Ampolla s’ha inundat el passeig marítim, un iot s’ha enfonsat i està tallat l’accés a la zona de l’Arenal.

 

Imatges de les afectacions de la Borrasca Glòria al seu pas per l’Ampolla | Ebredigital

 

A l’interior del Montsià la gran quantitat de pluja acumulada en tot l’episodi comença a provocar les primeres inundacions i sortides de barrancs. A Ulldecona porten acumulats més de 170 litres per metre quadrat i s’ha tallat la carretera TV-3314 que comunica amb la Galera per aigua a la calçada. També està tallada la TP- 3311 entre Santa Bàrbara i la Sénia per aigua a la calçada.

La borrasca Glòria ha provocat el despreniment interior d’un l’immoble de Tortosa ubicat al carrer Montcada on han desallotjat temporalment dos famílies, i a Campredó l’enfonsament d’una teulada, en els dos casos només es lamenten pèrdues materials.

 

TV-3541 que baixa de Paüls a Xerta |  Xarxes Socials 

 

La carretera TV-3541 que baixa de Paüls a Xerta hi ha hagut un despreniment que afecta gran part de la via, es pot circular però amb molta precaució, ja que ocupa la meitat de la calçada. En estos moments s’està treballant per arreglar la via, i el camí que puja al Montsagre continua tallat.

Els bombers de Tivissa han informat que la carretera que va de Tivissa a la Serra d’Almos es troba en aquests moments tallada per la caiguda de pins i despreniments, i esperen que afluixi el vent per poder retirar obstacles. També ha quedat tallada esta tarde la carretera de T-301 entre Bítem i Tivenys per la caiguda d’un arbre sobre la calçada. 

 

Enfonsament d’una teulada a Campredó | Xarxes Socials 

 

Els vídeos de les afectacions de la Borrasca Glòria al seu pas per l’Ampolla clicant al següent enllaç – 

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

76 + = 85

Últimes notícies