HomeSocietatS’observa, per primer cop a la península ibèrica, una Fredeluga Cuablanca des...

S’observa, per primer cop a la península ibèrica, una Fredeluga Cuablanca des del mirador de MónNatura Delta de l’Ebre

Un exemplar de Fredeluga cuablanca – Vanellus leucurus (en castellà Avefría coliblanca) es pot veure aquests dies des del mirador de MónNatura Delta de l’Ebre. Es tracta d’una observació excepcional ja que no s’havia avistat mai a la península ibèrica.

La Fredeluga cuablanca cria a les estepes d’Àsia central i hiverna a l’est d’Àfrica i la Índia. És una migradora escassa que passa per l’Orient mitjà i proper, però que al Delta de l’Ebre és una  gran raresa. És una au similar en forma i mida a la més habitual fredeluga vulgar, però amb franges blanques al damunt la cua i a les ales. És l’única fredeluga que probablement es vegi en aigües que no siguin molt poc profundes, on pica insectes i altres petites preses principalment de la superfície.

Durant la migració i a les zones d’hivernada, aquesta au habita els aiguamolls i zones humides. L’entorn del MónNatura Delta de l’Ebre ha estat l’escollit per a aquest exemplar per a passar l’hivern. La restauració ecològica que ha dut a terme la Fundació Catalunya La Pedrera, que gestiona MónNatura Delta, amb el projecte LIFE Delta Lagoon ha estat de ben segur un factor determinant pel seu deteniment. El més probable és que torni a l’Àsia central quan comenci la migració prenupcial o de primavera que començarà en els propers dies.

El projecte LIFE Delta Lagoon, que la Fundació va portar a terme del 2009 al 2014, va millorar l’estat ecològic de les llacunes de l’Alfacada i la Tancada, mitjançant la restauració de l’hàbitat i l’aplicació de mesures de gestió.

L’au ha estat avistada durant les observacions periòdiques que porta a terme l’equip d’educadors ambientals de MónNatura Delta de l’Ebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + = 10

Últimes notícies