HomeCulturaSom(Riu) Fest portarà la cultura popular i l’emergent a la platja fluvial...

Som(Riu) Fest portarà la cultura popular i l’emergent a la platja fluvial d’Aldover

El pròxim 17 i 18 de juny, la platja fluvial d’Aldover i el bosc de ribera acolliran una nova proposta cultural nascuda a les Terres de l’Ebre: el certamen Som(Riu) Fest. Es tracta d’un festival que vol aglutinar espectacles teatrals i de dansa, però també concerts musicals, xerrades i tallers, i, al mateix temps, esdevenir un festival sostenible i orgànic.

Les artífexs darrere d’esta proposta cultural són l’ampostina Clàudia Amela i la roquetenca Aida Mayor, fundadores de la Companyia Sinergia, que porten treballant dos anys en este projecte i que enguany, a la fi, veurà la llum. “La idea és unir tant la cultura popular com la folklòrica consolidada del territori amb aquelles propostes culturals més emergents i contemporànies”, assenyalen.

Així, volen donar cabuda tant a aquelles propostes dirigides a un públic més adult, com també a les noves mirades culturals que poden atraure els més jóvens.

Pel que fa a la programació, tant Amela com Mayor encara no han donat a conèixer qui la protagonitzarà, però sí que han detallat que tot seran propostes de quilòmetre zero, és a dir, de les Terres de l’Ebre. A més, també han assenyalat que al llarg del cap de setmana hi haurà dos línies de programació: una serà l’itinerari Afluent, que estarà format per totes aquelles peces de cultura contemporània o emergent; i l’altre serà l’itinerari Sediments, que englobarà totes aquelles propostes que s’emmarquen en la cultura popular i folklòrica.

A més, també hi haurà el segell Aiguaneix, amb què es marcaran les activitats que també s’adreçaran als infants. Amb tot, diuen, “la idea és crear una xarxa intergeneracional dins del Som(Riu) per a poder barrejar tots el tipus de cultura que hi ha aquí, a Terres de l’Ebre”. En este sentit, en total hi haurà 8 espectacles d’arts escèniques, dos concerts, quatre tallers, dos xerrades i un vermut musical.

A més a més, el Som(Riu) Fest també disposarà de l’espai Esgambi, la zona gastronòmica del certamen, en què hi haurà diverses furgoteques -food trucks-; i també l’espai Regadiu, on hi haurà més d’una vintena d’estancs d’artesans i paradistes de les Terres de l’Ebre.

 

Un festival verd

La ubicació del festival no ha estat a l’atzar, i és que tant Mayor com Amela han optat per un municipi on el “verd tinga molta presència”. “Volem crear un microambient, amb el riu Ebre com a eix vertebrador, que vincule la natura a la cultura, en un lloc espectacular com és la platja fluvial d’Aldover i el bosc de la ribera; al mateix temps que volem descentralitzar les propostes culturals de les capitals ebrenques o dels municipis més grans i apostar, així, pels entorns rurals”, diuen les impulsores del Som(Riu) Fest.

Amb tot, la proposta vol esdevenir un festival sostenible i orgànic. En este sentit, també s’han impulsat dos activitats vinculades amb la sostenibilitat i la natura: una bicicletada des de Tortosa fins a Aldover, i una ruta en caiac des de Xerta fins al municipi on es realitza el festival.

Pròximament, donaran a conèixer la programació, que tindrà activitats des de les 12 h fins ben entrada la matinada, i sortiran a la venda les entrades anticipades a través de la plataforma ebreticket.cat.

A més a més, des d’este mes d’abril, tant Mayor com Amela han iniciat una campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami per tal de sufragar part dels costos que els suposa l’organització d’esta nova proposta cultural que ha nascut a les Terres de l’Ebre.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

38 + = 47

Últimes notícies