HomeSocietat'Tardeos' al parc dels Xiribecs i dos discos a Tosses, a Amposta

‘Tardeos’ al parc dels Xiribecs i dos discos a Tosses, a Amposta

El bar del Parc dels Xiribecs d’Amposta podria reobrir molt prompte, després de molts mesos tancat. Es preveu que siga cap a finals d’any, un cop acabat tot el procés de licitació en el qual només s’ha presentat una empresa de la ciutat.

L’establiment, un servei molt demandat pels usuaris del parc, va dixar de funcionar quan l’anterior propietari va dixar d’ocupar-se’n. Arran de l’estat d’abandonament i les diverses irregularitats que hi havia, el ple de l’Ajuntament d’Amposta va aprovar la retirada de la concessió i, després de modificar les bases per a evitar situacions similars, el mes de desembre passat, va tornar a traure’n la licitació a concurs.

En les noves condicions s’establix que és el nou propietari qui haurà d’ocupar-se de la construcció del nou bar-restaurant i del seu bon estat mentre dure el contracte, que és de vint anys més una pròrroga de cinc amb un cànon de 450 euros mensuals. El nou local haurà de tenir una superfície total de 350 m², entre la terrassa i el mateix bar, a més d’incorporar la sostenibilitat com a factor clau i l’habilitació de lavabos públics que donen cobertura a tot l’espai del parc.

“El problema més gran que vam tenir amb la licitació anterior va ser que els plecs de clàusules preveien que totes les despeses les havia de pagar el concessionari, i el Govern anterior no va atendre estos requeriments”, explica l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, tot recordant que el cas va acabar amb una sentència favorable per al consistori en el judici per l’impagament del subministrament de la llum.

Amb este precedent, es busca dixar clar des del primer moment que el concessionari s’ha de responsabilitzar de tota l’activitat referent a les instal·lacions i del seu bon estat, “perquè al final ara són seues, durant vint-i-cinc anys. El que volíem era que el titular tingués una certa responsabilitat sobre el manteniment, i la millor manera de fer-ho era que el local el construís ell”.

En este sentit, l’alcalde d’Amposta celebra esta propera reobertura, que permetrà no només reactivar este servei tan demandat sinó també impulsar més activitats d’oci al municipi i al territori. Així, Tomàs, avança que si el procés amb l’empresa que s’ha presentat continua endavant correctament, s’hi podrien arribar a fer moltes activitats per reactivar les propostes d’oci. “Moltes d’estes ja es podien fer, però amb el nou local es podran fer millor, és el cas dels tardeos, una activitat que s’ha posat molt de moda i que també es podria arribar a fer aquí”.

Impuls al polígon de Tosses

A més dels possibles tardeos, el consistori busca reactivar la zona del polígon de Tosses traslladant-hi la limitada oferta d’oci que hi ha actualment al municipi i ampliar-la. Fins fa uns deu anys en esta zona s’hi concentraven diversos establiments, a més dels cinemes, com restaurants, pubs i discoteques, entre les quals es trobava la popular Sala Metro, un referent històric al territori.

Ara, amb l’aparició de nous projectes, podrien reobrir dos sales de festa en este mateix polígon. En el cas d’un d’ells, el projecte ja es troba en fase de revalidació i podria obrir cap a l’octubre. Pel que fa a l’altra discoteca, “no necessitava res més que adequar les instal·lacions pel vandalisme que havia sofert”, apunta el batlle, afegint que podia oferir servei cap a l’estiu, època forta per al sector. “En tot cas, sembla que tornen a haver-hi noves iniciatives. Penso que és un bon lloc, perquè està clar que s’eviten molèsties veïnals”.

A banda d’això, Tomàs destaca la reactivació empresarial, amb la implementació de naus en els dos polígons. En el cas de Tosses, segons explica l’alcalde, ja hi ha empreses que han comprat espais per a ubicar-hi la seu, i “no fa gaire també es van vendre 14 naus a un grup empresarial per a dur-hi a terme la seua activitat”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

28 + = 31

Últimes notícies