HomeUrbanismeTerritori obre la convocatòria d'ajuts de 7,5 MEUR a promotors per construir...

Territori obre la convocatòria d’ajuts de 7,5 MEUR a promotors per construir 225 habitatges de protecció oficial

El Departament de Territori ha publicat este dimarts la convocatòria de subvencions destinada a promotors que construïsquen habitatges amb protecció oficial de lloguer o cessió d’ús. La dotació pressupostària és de 7,5 milions d’euros i es preveu que es puguen construir uns 225 nous habitatges de lloguer assequible a Catalunya.

Les sol·licituds es poden formalitzar telemàticament al web de tràmits, a partir del 21 de juny i fins al 21 de juliol de 2023. La convocatòria que impulsa l’Agència de l’Habitatge de Catalunya inclou per primera vegada la construcció o gran rehabilitació d’habitatges destinats a persones sense llar.

Els ajuts busquen ampliar l’oferta de pisos de lloguer social i s’hi poden acollir promotors tant si són persones físiques o jurídiques com fundacions, empreses d’economia social, cooperatives, organitzacions no governamentals o ajuntaments i entitats vinculades.

A la convocatòria d’ajuts s’hi poden acollir aquelles promocions d’obra nova o gran rehabilitació que no s’hagen iniciat abans del novembre de 2022. Els promotors rebran una subvenció de 450 euros per metre quadrat de superfície útil de l’habitatge, amb un màxim de 33.750 euros per habitatge.

Els habitatges que es construïsquen s’han de qualificar amb protecció oficial, vincular al règim de lloguer o cessió d’ús i s’han de destinar a famílies amb uns ingressos de fins a 4 vegades l’Indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC). Per accedir a estes promocions cal estar inscrit al Registre de sol·licitants d’habitatges amb protecció oficial.

Les quotes o rendes màximes variaran en funció de la zona on estiga ubicada la promoció. Per tant, el preu del lloguer podrà oscil·lar entre els 432 euros mensuals per un habitatge de 75 metres quadrats situat a la zona D i els 562,50 euros mensuals per un habitatge de 75 metres quadrats situat a la zona A.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 60 = 66

Últimes notícies