HomeSocietatTivenys inaugura FirArrels, la seua nova fira que tindrà com a protagonista...

Tivenys inaugura FirArrels, la seua nova fira que tindrà com a protagonista la cultura romanesa

Este cap de setmana s’inaugura, per primer cop, FirArrels a Tivenys després de molt de temps atura per motius de la covid, una fira que és una reformulació de totes les anteriors fires, amb una sèrie de canvis que la convertixen en una fira totalment nova amb l’objectiu de potenciar altres cultures diferents i, sobretot, donar valor a Tivenys. “La idea d’esta fira va sorgir de la necessitat de fer uns canvis a les fires que teníem fins al moment. Valorem que els canvis impliquen canviar totalment el projecte, centrar-nos a potenciar un aspecte en concret i canviar els espais per a fer valer els carrers del poble, i així ho hem fet amb Arrels, una fira totalment nova i diferent de les que coneixem”, destaca l’alcalde de Tivenys, Eladi Galbe.

Per a poder organitzar la fira, s’ha creat una comissió de fires que treballen conjuntament amb l’Ajuntament per a poder organitzar la fira i donar-li tota l’atenció que es mereix. En este cas, han apostat per una fira gastrocultural, amb un país convidat com a protagonista per a poder conèixer de primera mà tot allò que l’envolta com és la gastronomia, la cultura, la història, la música. Enguany, el país que farà valer tots els conceptes anteriors i serà el primer convidat d’esta fira serà Romania. “La firArrels té dos objectius principals. El primer és ficar la cultura al centre de la gastronomia d’un país i, al mateix moment, potenciar i fer valer el producte local i la cultura ebrenca i catalana” afegix l’alcalde.

Hi ha preparades un seguit d’activitats culturals, obertes a tots els públics i dirigides a diferents edats perquè tothom hi puga participar. Durant el cap de setmana es faran taules redones en què es podrà parlar de les similituds que hi ha entre la llengua catalana i romanesa, i també es parlarà de les dificultats que una família romanesa ha de sofrir per a poder venir fins aquí. Es faran mostres de ball romanès, demostracions de cuina romanesa i ebrenca, exposicions, tallers infantils d’ous de pasqua, actuacions musicals, tast de cervesa artesanal, mostra de folklore romanès, taller de pauma, desfilades de vestits i també cuina conferència sota el nom Romania del meu cor.

Una altra de les novetats d’enguany, i que l’alcalde vol donar molt d’èmfasi, és que la fira estarà ubicada en tres espais diferents, i cada un tindrà un protagonisme especial i únic. El primer espai és la plaça Major, que serà el centre de la fira i tindrà lloc el viatge cap a Romania, ja que la plaça està completament ambientada i decorada a l’estil romanès. Hi haurà un altre espai que seran els carrers del poble amb els diferents comerços i diferents paradetes locals i d’artesania que realçaran els carrers de Tivenys i que al mateix temps connectaran amb el tercer espai, que és el recinte firal, on hi haurà les diferents actuacions musicals i els food trucks, on la gent es reunirà per a dinar, berenar, sopar, ambientats per la música romanesa.

Ara, pocs dies abans de la inauguració, s’està vivint tot amb molt de treball i molts de nervis, però, al mateix temps, amb moltes ganes i il·lusió per tal de veure plasmat el treball de molts de mesos. S’estan posant a punt els últims detalls, s’està ficant la decoració i s’estan acabant de tancar coses per a tenir-ho tot a punt per al divendres dia 6 de maig. Tot i això, s’espera que el públic siga molt participatiu i tinguen tantes ganes com el mateix Ajuntament de celebrar la fira.

“El que volem amb esta fira és que la gent conegue Tivenys, el nostre poble, la seua gent, la nostra cultura i la nostra gastronomia i, al mateix temps, que FirArrels esdevingue una fira de referència al territori per a conèixer altres cultures i altres països sense haver de sortir de la comarca. Volem que es creen llaços de gent, de germanor, i que siga una motivació per a tornar cada any a visitar-nos” conclou l’alcalde Eladi Galbe.

Aida Cid
Aida Cid
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 5 =

Últimes notícies