HomeUrbanismeTortosa aconsegueix 3 M€ per a construir habitatge al centre històric i...

Tortosa aconsegueix 3 M€ per a construir habitatge al centre històric i rehabilitar-ne a Remolins i al grup El Temple

L’Ajuntament de Tortosa construirà 28 nous habitatges en dos solars de propietat municipal, situats al centre històric: d’estos, 24 pisos estaran situats al principi del carrer Sant Felip Neri, al barri del Castell, mentre que els quatre restants s’ubicaran a la plaça Sant Joan, al Rastre.

Per a fer esta construcció, l’Ajuntament ha rebut 1,3 M€ dels fons Next Generation, provinents del programa d’ajuts a la construcció d’habitatges d’arrendament social en edificis energèticament eficients.

D’esta manera, el consistori continuarà duent a terme accions per a la rehabilitació dels barris antics, després d’haver actuat per a reurbanitzar tots els carrers del centre històric i d’haver-hi instal·lat diferents serveis municipals.

A més d’esta aportació dels Next Generation, l’Ajuntament de Tortosa també ha aconseguit 1,7 M€ de finançament per a la rehabilitació d’immobles a altres barris de la ciutat. Formen part de l’anomenat programa 1, que promou la millora de l’eficiència energètica dels habitatges. Complint amb els criteris definits en esta línia d’ajudes, l’Ajuntament va vincular la petició dels fons als dos barris que s’ajustaven millor a l’objectiu fixat pel programa: Remolins i el grup El Temple. D’esta manera, es posaran a l’abast de les propietats dels immobles uns recursos econòmics que volen impulsar actuacions com ara la substitució de finestres, l’arranjament de façanes amb criteris de millora de l’aïllament, l’adequació de cobertes, la instal·lació de plaques fotovoltaiques o la renovació de sistemes de climatització, entre altres actuacions que suposen un estalvi energètic per a les llars.

Amb els diners disponibles, se’n podran veure beneficiats fins a 155 immobles de Remolins i al voltant de 148 al grup El Temple.

L’alcaldessa de Tortosa s’ha mostrat satisfeta que l’Ajuntament haja aconseguit una nova línia d’ajudes dels fons Next Generation. Anteriorment, el consistori ja ha obtingut altres ajudes, que sumen més d’11 M€ en diferents actuacions, com ara la creació de zones de baixes emissions al voltant de la plaça de l’Ajuntament, el carrer Cervantes o el carrer Barcelona; la rehabilitació del conjunt emmurallat; o la millora de l’eficiència tecnològica del teatre auditori Felip Pedrell, entre d’altres.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 7 = 15

Últimes notícies