HomeSocietatTortosa adjudica el nou contracte de gestió del refugi municipal d'animals a...

Tortosa adjudica el nou contracte de gestió del refugi municipal d’animals a la protectora Petjades de l’Ebre

Des de divendres 1 de juliol, la gestió de les instal·lacions d’acollida d’animals de companyia de Tortosa té un nou adjudicatari: l’associació Petjades de l’Ebre. La protectora ha obtingut la puntuació més elevada en el procés de licitació del servei de captura, acollida, alimentació i manteniment dels animals de companyia abandonats o perduts, la neteja, manteniment i gestió del refugi municipal i la gestió de les adopcions. Precisament, este últim àmbit, el de l’adopció, ocupa un dels eixos més destacats del servei: “volíem reforçar que existissen campanyes per a visibilitzar els animals dins de la col·lectivitat, que es poguessen desenvolupar jornades de portes obertes, així com accions a les xarxes socials, per tal de fomentar entre la ciutadania la sensibilització amb el benestar animal, i també fomentar les adopcions a través de diverses campanyes a més de potenciar la figura del voluntariat“, ha detallat l’alcaldessa, Meritxell Roigé, durant la presentació de la nova licitació.

En representació de l’associació Petjades de l’Ebre, la seua presidenta, Anna de la Cruz, ha explicat que estan “molt il·lusionades” i ha subratllat alguns dels aspectes que volen aportar amb la gestió del refugi d’animals. El més important és “que la gossera siga un lloc de pas temporal fins que puguem retornar els animals perduts als seus propietaris o fins que puguem trobar-los una nova llar“, ha dit. Per a aconseguir-ho, ha avançat que desplegaran diverses accions concretes amb les quals volen estrényer el lligam de la gossera amb la ciutadania: entre estes, una vol conscienciar de la necessitat i l’obligació que els animals duguen implantat el xip identificatiu, així com que estiguen registrats al cens de l’Ajuntament, “d’esta manera, en poques hores podem retornar l’animal a casa seua”, ha insistit de la Cruz. La segona consistirà en una campanya vinculada al Nadal i les èpoques de regals “per tal que la gent s’adone que els gossos no són joguines, que són vides, i que quan els adquirim o els adoptem els hem d’acompanyar tota la vida“. També duran a terme jornades de portes obertes al refugi, o campanyes de sensibilització de l’alumnat a través del Pla educatiu d’entorn, amb activitats per a fer adonar els xiquets de la responsabilitat de tindre un animal a casa, o per tal que alumnat d’ESO puga fer voluntariat al refugi municipal per reforçar el vincle amb els gossos.

L’alcaldessa Meritxell Roigé ha destacat el bon projecte presentat per l’associació Petjades de l’Ebre i n’ha destacat les ganes que han posat en presentar un bon projecte: “estic convençuda que faran una molt bona faena“, ha conclòs l’alcaldessa. La licitació té una vigència de tres anys, a comptar des de l’1 de juliol, quan es va formalitzar, i pot ser prorrogat per un any més. El cost del servei se situa en 152.460 euros.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies