HomeJoventutTortosa aprova el Pla d'Acció Comunitària Inclusiva i el Pla Local de...

Tortosa aprova el Pla d’Acció Comunitària Inclusiva i el Pla Local de Joventut per propiciar una societat més equitativa

L’Ajuntament de Tortosa ha aprovat durant el ple ordinari de novembre, el Pla Local d’Acció Comunitària Inclusiva (PLACI) i el Pla Local de Joventut 2021-2025.

Es tracta de dos eines que permeten traçar accions en les polítiques municipals, encaminades a treballar per afavorir les màximes oportunitats del conjunt de la població i impulsar una societat més equitativa.

Pel que fa al PLACI, es tracta d’un pla paraigües, una mena d’acord marc que estableix els criteris que han de regir les polítiques sectorials que elabora l’Ajuntament. L’elaboració d’este pla s’ha fet a partir del treball que, durant més de 10 anys, el consistori està fent amb el Procés Comunitari, òrgan que compta amb la participació d’institucions, entitats socials, associacions, col·legis professionals, agents socials, empreses o universitats, entre d’altres.

Els eixos que determina el PLACI i que han de complir la resta de plans sectorials suposen criteris que han de conduir cap a una societat més equitativa i que potencien poder disposar de les mateixes oportunitats a totes les persones, independentment de les seues condicions socials, econòmiques o de qualsevol altra índole.

Per la seua banda, el Pla Local de Joventut 2021-2025 s’ha elaborat a partir de reunions de treball i entrevistes amb gent jove i professionals en xarxa que coneixen la realitat d’este sector de la societat, amb vista a obtenir una diagnosi pel que fa a les necessitats i inquietuds que tenen en el seu desenvolupament social. D’este treball se n’han pogut concretar sis eixos principals (educació, treball i ocupació, habitatge, salut, cultura i participació i cohesió social), dels quals se’n desprenen 12 reptes que acaben conformant un total de 74 accions. Algunes d’estes accions ja formaven part dels serveis i iniciatives que ve implementant l’Ajuntament, a les quals se n’afegeixen altres per treballar a partir d’ara.

La sessió també ha formalitzat la sol·licitud de 36 llambordes de memòria (‘Stolpersteine‘) amb els noms dels tortosins que van ser reclosos en camps de concentració nazis. Dissabte, l’Ajuntament va inaugurar un memorial en el seu honor al recinte del Museu de Tortosa, al costat de la sala Antoni Garcia, fotògraf tortosí que també va passar pel camp de Mauthausen.

A més, s’han aprovat dos modificacions pressupostàries que han permès suplementar serveis municipals, com els de dependència, llar d’infants de Jesús o de manteniment de la ciutat. També, destinar els 43.000 euros que el pressupost reservava a la construcció d’un nou embarcador a altres usos turístics: l’acord que l’Ajuntament ha obtingut amb l’Idece perquè este organisme assumisca l’execució de l’embarcador que suposa poder alliberar els recursos per poder-los utilitzar en la renovació de l’equipament del refugi antiaeri, l’adquisició de nous elements per al Setge de Tortosa, o nous elements per a la senyalització turística.

Pel que fa a les propostes dels grups municipals, s’han aprovat les d’ERC i Movem, amb relació a la sentència que anul·la l’impost de plusvàlua; una altra, de Junts, per exigir la millora del servei ferroviari a les TE; i l’altra del grup d’ERC, en defensa dels encausats per l’1 d’octubre. En canvi, no han tingut els suports suficients la de Movem per a bonificar l’aparcament a la plaça Alfons XII, i les dos de la CUP, en motiu del dia per a l’eliminació de la violència contra les dones del 25-N, i per demanar mesures per capgirar el model energètic.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 4 =

Últimes notícies