HomeEsportsTortosa celebra una exhibició de partides simultànies d'escacs amb la campiona estatal...

Tortosa celebra una exhibició de partides simultànies d’escacs amb la campiona estatal Sabrina Vega

L’escac s’ha fet present a la ciutat de Tortosa amb la celebració d’una jornada de partides simultànies d’escacs, que han comptat amb la presència de la campiona estatal femenina Sabrina Vega i el tortosí i jove promesa Xavier Mompel. El Club d’Escacs Tortosa, amb la col·laboració de l’Ajuntament ha escampat una trentena de taulells per tots aquells que s’havien inscrit per des desafiar Vega o Mompel. Mentre Vega ha presentat batalla a 20 participants de diferents edats, Mompel ha estat desafiat per 10 xiquets i xiquetes novells.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, qui ha oficialitzat la sacada d’honor, ha reivindicat l’aposta de l’Ajuntament de Tortosa per fomentar l’esport des d’una vessant educativa i social. “Volem que cada vegada hi hagi més xiquets i xiquetes que puguin jugar als escacs, i amb l’ajuda de Sabrina, que cada vegada siguin més les dones que s’apunten“, ha dit l’alcaldessa, que ha agraït al Club d’Escacs Tortosa la seua predisposició a treballar conjuntament.

Foto: Ajuntament de Tortosa

Sabrina Vega ha agraït la predisposició de l’Ajuntament i ha afirmat que està “encantada de poder jugar al carrer, a aquesta nova plaça de Tortosa“. Vega ha reclamat que els escacs han de poder entrar a les aules ja que aporten “moltes qualitats cognitives i humanes, millorant els valors socials dels infants“. Vega va impartir el passat divendres la conferència.

La jove promesa tortosina Xavier Mompel, que recentment va aconseguir taules amb el campeó mundial Anatoli Kárpov ha explicat que per ell és “tot un orgull poder-se enfrentar a 10 participants de forma simultània” i que tot i que el seu objectiu final és guanyar, només de poder jugar amb tanta gent ja està molt satisfet.

El Club d’Escacs Tortosa ha fet una crida a totes aquelles persones que vulguin jugar a escacs a apuntar-se ara que l’entitat ha pogut recuperar les classes presencials. Aquells que ho desitgin poden inscriure’s al correu clubescacstortosa@gmail.com.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 27 = 32

Últimes notícies