HomeSocietatTortosa comen莽a dilluns dia 13 la recepci贸 de propostes per als pressupostos...

Tortosa comen莽a dilluns dia 13 la recepci贸 de propostes per als pressupostos participatius del 2021

L’Ajuntament de Tortosa posar脿 en marxa, a partir de dilluns vinent, 13 de setembre, els pressupostos participatius del 2021. Ho far脿, com 茅s habitual, amb l’obertura del proc茅s amb la fase de recepci贸 de propostes per part de la ciutadania. Per fer-les arribar, cal que les proposen persones f铆siques i que ho tramiten emplenant el formulari que estar脿 disponible a la web de l’Ajuntament: www.tortosa.cat.

Cada usuari pot fer un 煤nic formulari, amb un m脿xim de tres propostes. Han de ser actuacions d’inter猫s general que suposen inversi贸 i que siguen de compet猫ncia municipal. Han de ser sostenibles en el temps i no han de generar la contractaci贸 de personal. Cal especificar cada proposta d’una manera clara i el m茅s acurada possible i cal que cada formulari estiga acompanyat de les dades d’indentificaci贸 completes de la persona que el realitza.

El cost de cada proposta no ha d’excedir el m脿xim fixat als pressupostos, que 茅s de 170.000 euros per al nucli de Tortosa, i de 15.000 euros tant per a Vinallop com per als Reguers. La resta de pobles del municipi (Jes煤s, Campred贸 i B铆tem), en ser Entitats Municipals Descentralitzades (EMD), disposen de la capacitat de decidir on inverteixen el pressupost.

Una vegada finalitzada la fase de recepci贸 de propostes, els serveis t猫cnics municipals de l’Ajuntament faran la validaci贸 i la valoraci贸 de les propostes recollides, de les quals en sortir脿 el llistat definitiu que es posar脿 a votaci贸 i del qual s’informar脿 abans d’obrir la seg眉ent fase del proc茅s.

Tant l’alcaldessa, Meritxell Roig茅, com la regidora de Participaci贸 Ciutadana, Dolors Bel, han coincidit a fer una crida a la participaci贸 de la gent per rebre el m脿xim nombre de propostes. Assenyalen que el proc茅s permet que la ciutadania s’implique directament sobre els afers de la ciutat.

Tota la guia del proc茅s es pot consultar tamb茅 al web municipal.

Nou canal d’informaci贸 a trav茅s de WhatsApp

Aprofitant la presentaci贸 dels pressupostos participatius, l’Ajuntament tamb茅 ha donat a con猫ixer una nova via que vol afavorir la comunicaci贸 amb la ciutadania. Es tracta d’un canal de WhatsApp de l’Ajuntament de Tortosa, a trav茅s del qual el consistori podr脿 informar d’incid猫ncies que es puguen produir, aix铆 com de les informacions d’inter猫s p煤blic. Per rebre estos missatges, nom茅s cal enviar un missatge amb la paraula ALTA al 600 400 974.

Meritxell Roig茅 ha subratllat que, amb esta eina, volen incrementar les vies per informar a la poblaci贸 i ha recordat que l’Ajuntament ha rebut un any m茅s el segell Infoparticipa de la Universitat Aut貌noma de Barcelona, que reconeix la transpar猫ncia en la informaci贸 p煤blica del consistori.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

3 + 3 =

脷ltimes not铆cies