HomeSocietatTortosa comença dilluns dia 13 la recepció de propostes per als pressupostos...

Tortosa comença dilluns dia 13 la recepció de propostes per als pressupostos participatius del 2021

L’Ajuntament de Tortosa posarà en marxa, a partir de dilluns vinent, 13 de setembre, els pressupostos participatius del 2021. Ho farà, com és habitual, amb l’obertura del procés amb la fase de recepció de propostes per part de la ciutadania. Per fer-les arribar, cal que les proposen persones físiques i que ho tramiten emplenant el formulari que estarà disponible a la web de l’Ajuntament: www.tortosa.cat.

Cada usuari pot fer un únic formulari, amb un màxim de tres propostes. Han de ser actuacions d’interès general que suposen inversió i que siguen de competència municipal. Han de ser sostenibles en el temps i no han de generar la contractació de personal. Cal especificar cada proposta d’una manera clara i el més acurada possible i cal que cada formulari estiga acompanyat de les dades d’indentificació completes de la persona que el realitza.

El cost de cada proposta no ha d’excedir el màxim fixat als pressupostos, que és de 170.000 euros per al nucli de Tortosa, i de 15.000 euros tant per a Vinallop com per als Reguers. La resta de pobles del municipi (Jesús, Campredó i Bítem), en ser Entitats Municipals Descentralitzades (EMD), disposen de la capacitat de decidir on inverteixen el pressupost.

Una vegada finalitzada la fase de recepció de propostes, els serveis tècnics municipals de l’Ajuntament faran la validació i la valoració de les propostes recollides, de les quals en sortirà el llistat definitiu que es posarà a votació i del qual s’informarà abans d’obrir la següent fase del procés.

Tant l’alcaldessa, Meritxell Roigé, com la regidora de Participació Ciutadana, Dolors Bel, han coincidit a fer una crida a la participació de la gent per rebre el màxim nombre de propostes. Assenyalen que el procés permet que la ciutadania s’implique directament sobre els afers de la ciutat.

Tota la guia del procés es pot consultar també al web municipal.

Nou canal d’informació a través de WhatsApp

Aprofitant la presentació dels pressupostos participatius, l’Ajuntament també ha donat a conèixer una nova via que vol afavorir la comunicació amb la ciutadania. Es tracta d’un canal de WhatsApp de l’Ajuntament de Tortosa, a través del qual el consistori podrà informar d’incidències que es puguen produir, així com de les informacions d’interès públic. Per rebre estos missatges, només cal enviar un missatge amb la paraula ALTA al 600 400 974.

Meritxell Roigé ha subratllat que, amb esta eina, volen incrementar les vies per informar a la població i ha recordat que l’Ajuntament ha rebut un any més el segell Infoparticipa de la Universitat Autònoma de Barcelona, que reconeix la transparència en la informació pública del consistori.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

63 + = 70

Últimes notícies