HomeCulturaTortosa estreny llaços amb Avinyó per a impulsar intercanvis de caràcter turístic,...

Tortosa estreny llaços amb Avinyó per a impulsar intercanvis de caràcter turístic, cultural, econòmic i gastronòmic

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha viatjat este cap de setmana fins a la població francesa d’Avinyó, amb la qual Tortosa està agermanada des del 1967. Avinyó va ser, de fet, la primera ciutat amb la qual Tortosa va establir el primer dels agermanaments, que posteriorment es van anar ampliant amb altres poblacions tant de l’Estat espanyol com d’altres països.

A la visita a Avinyó, l’alcaldessa de Tortosa va ser rebuda per una delegació de l’Ajuntament i de la universitat d’Avinyó, amb les quals van mantindre diversos contactes de treball. L’objectiu era reactivar els lligams entre les dos poblacions, amb vista a generar intercanvis culturals que permeten donar a conèixer les dos ciutats als respectius territoris.

En este sentit, una de les accions que es duran a terme serà la participació de Tortosa al festival d’Avinyó. D’altra banda, també es va definir un intercanvi al voltant de la Festa del Renaixement: d’una banda, per a fer que una expedició d’Avinyó visite Tortosa per conèixer la festa de recreació històrica, i de l’altra, per fer que una delegació tortosina transporte els elements de la Festa fins a la ciutat francesa.

Meritxell Roigé va agrair a l’alcaldessa d’Avinyó, Cécile Helle, així com al regidor d’Agermanaments, Bernard Hokmayan, l’hospitalitat rebuda durant l’estada. La visita va comptar també amb la presència del cònsol general espanyol a Marsella, Alberto Moreno. A més a més, també hi va assistir una delegació de l’Ajuntament de Tarragona, amb la qual Avinyó també es va agermanar l’any 1969.

L’agermanament entre Tortosa i Avinyó es va establir al 1967, amb les relacions esportives i culturals com a elements més significatius del vincle entre les dos ciutats. A més a més, els dos municipis comparteixen un conjunt patrimonial molt important, en el qual destaca, en el cas d’Avinyó, la muralla bastida al segle XIV i el Palau dels Papes, que va esdevindre la seu del papat entre els anys 1309 i 1377. De la mateixa manera, també hi va residir el papa Benet XIII, el Papa Luna, que posteriorment establiria un vincle molt destacat amb la diòcesi de Tortosa: entre altres exemples, a iniciativa seua es va constituir, al 1413, el debat religiós més important de la Corona entre representants de la religió cristiana i de la religió jueva, un seguit de converses al voltant de la fe que es coneixen com la Disputa de Tortosa. A més dels lligams culturals i patrimonials, les dos ciutats també tenen en comú la presència destacada d’un riu important que n’ha vertebrat el desenvolupament geogràfic i econòmic: l’Ebre i el Roine.

A més d’Avinyó al 1967, Tortosa també es va agermanar al 1972 amb Alcanyís, amb la qual enguany es compleixen 50 anys de vinculació. Més recentment també es van establir agermanaments amb la ciutat italiana de Vercelli (2004), la ciutat francesa de Le Puy-en-Velay (2005) i la ciutat siriana de Tartous (2006).

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

11 + = 19

Últimes notícies